Greitai ir paprastai pagaminamas bei skanus patiekalas jūsų pietums ar vakarienei. Taip pat su labai skaniu padažiuku.
Ingredientai
lydekos
druska
pipirai
česnakas: 1-2 skiltelių
šviežio rozmarino šakelės
citrinos sultys: iš ketvirtadalio citrinos
miltai (apvoliojimui)
Grietinėlės ir krapų padažui:
svogūnai: 1 (didelio)
grietinėlė: 200 mililitrų
krapai: ryšelio
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių išdorotą ir nuskustą žuvį supjaustykite gabaliukais. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir palikite maždaug 30 minučių.
2. Prieš kepdamos apšlakstykite citrinos sultimis, apvoliokite miltuose. Į įkaitintą aliejų įmeskite nesmulkintas česnako skilteles ir rozmarino šakelę. Kai pajusite malonų česnako ir rozmarino kvapą, į keptuvę dėkite ir miltuose apvoliotą žuvį. Apkepkite iš abiejų pusių.
3. Kepant žuvį ruoškite ir padažą. Ant šlakelio aliejaus ir šaukšto sviesto pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną.
4. Kai jau svogūnas apkepa, supilkite grietinėlę ir virkite ant mažos ugnies maždaug 10 minučių arba kol grietinėlė sutirštės. Padruskinkite, papipirinkite ir sudėkite susmulkintus krapus.
5. Iškepusią žuvį apipilkite grietinėlės ir krapų padažu.
6. Mes pasirinkome valgyti su virtomis bulvėmis. Tikras gardumėlis. Pasilepinkite ir Jūs!
Asta
Šis grietinėlės ir krapų padažas idealiai tinka ir prie lašišos. Išmėginau ir rekomenduoju! :)
Atsakyti
Asta
Atsakyti