tarkuotas parmezanas: ~70 gramų (arba kitas kietasis sūris)
druska
šviežiai malti pipirai
alyvuogių aliejus: kepimui
Recepto paruošimas
1. Pradžioje baklažaną nuplauname bei perpjauname išilgai į keturias dalis, tada visas keturias dalis supjaustome skersai, maždaug 0,5 centimetro pločio šiaudeliais. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus. Baklažanus kepame dviem partijomis, bekepdamos apibarstome džiovintu raudonėliu. Baigusios kepti antrą partiją, visus baklažanus grąžiname į keptuvę, sumažiname ugnį bei suberiame česnakus ir smulkiai sukapotus bazilikų stiebelius. Jei reikia, įpilame dar šiek tiek aliejaus. Pakepame porą minučių, tuomet supilame baltoji vyno actą bei sukrečiame konservuotus pomidorus. Viską paskaniname druska, pipirais bei paliekame troškintis ant nedidelės ugnies apie 15 minučių.
2. Pagal nurodymus ant pakuotės išverdame makaronus. Išvirusius makaronus dedame į lėkštes, dosniai užliejame baklažanų ir pomidorų padažu, paskaniname sutarkuotu sūriu bei pabarstome bazilikų lapeliais. Skanaujame!
3. Rekomendacija: Daugiau receptų su baklažanais rasite: Baklažanai.