Krevetės su makaronais grietinėlės ir vyno padaže

2025-03-23 Autorius oSkanu.lt

Krevetės su makaronais grietinėlės ir vyno padaže
Krevetės man pačiai asmeniškai yra vienas iš tų valgių, kuriuos galėčiau beveik kiekvieną dieną. Ir dar didžiulis pliusas, kad man tikrai patinka jas ruošti, nes nereikia užtrukti labai daug laiko. Žinoma, labai gelbėja ir tai, kad visa šeima visada valgo krevetes ir džiaugiasi, kai jos būna paruoštos. Jeigu kažkas, šeimoje nevalgytų jūros gėrybių, tada jau būtų sunkiau, nes tektų kažką keisti, o dabar šios problemos nėra, nes vaikai valgo jas taip pat pasigardžiuodami. 
 
Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama
Ad Placeholder

  • Krevetės be kiauto: Galite naudoti šviežias arba šaldytas krevetes. Jei turite tik krevetes su kiautu, tiesiog nulupkite prieš gamindami. Taip pat galite pakeisti karališkomis krevetėmis arba mažesnėmis krevečių rūšimis.
  • Sviestas: Galite pakeisti kokosų aliejumi arba alyvuogių aliejumi, jei norite lengvesnio varianto.
  • Česnakas: Jei neturite šviežio česnako, galite naudoti česnako miltelius (apie 1/2 arbatinio šaukštelio vietoje 2 skiltelių).
  • Sausas baltas vynas: Galite naudoti bet kokį sausą baltą vyną, pavyzdžiui, Chardonnay, Sauvignon Blanc ar Pinot Grigio. Jei vengiate alkoholio, pakeiskite vyšnių sultimis sumaišytomis su šlakeliu citrinos sulčių arba tiesiog daržovių sultiniu.
  • Grietinėlė: Galite naudoti 30% arba 35% riebumo grietinėlę. Lengvesnei versijai galite naudoti 10% grietinėlę arba kokosų pieną.
  • Tagliatelle makaronai: Tinka ir kiti ilgi makaronai kaip spagečiai, linguini, fettuccine, arba trumpesni kaip penne, farfalle ar fusilli.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Krevetes būtina kepti trumpai, nes per ilgai kepamos jos tampa kietos ir gumines.
  • Jei naudojate šaldytas krevetes, prieš kepdami įsitikinkite, kad jos visiškai atšilusios ir nusausintos.
  • Baltą vyną pilkite į keptuvę šiek tiek atokiau nuo ugnies, kad išvengtumėte staigaus užsiliepsnojimo.
  • Makaronus virkite al dente (šiek tiek kietesnius), nes jie dar šiek tiek išvirs padaže.
  • Šį patiekalą geriausia patiekti iš karto pagaminus, nes ilgai laikomi makaronai sugeria padažą ir tampa per minkšti.
  • Patiekalą galite papuošti smulkintais petražolių lapeliais arba baziliku, tai suteiks ne tik gražią išvaizdą, bet ir papildomą skonį.

Ingredientai

    • krevetės be kiauto: 500 gramų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska: žiupsnio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • sausas baltas vynas: 200 mililitrų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • Tagliatelle makaronai: pagal skonį (arba kiti pamėgti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia makaronus išvirkite gerai pasūdytame vandenyje, pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
  2. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  3. 3. Suberkite susmulkintą česnaką ir krevetes. Pakepinkite kelias minutes, kol krevetės pradeda raudonuoti ir iškepa.
  4. 4. Tada pabarstykite druska bei paprika. Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol šiek tiek nugaruoja.
  5. 5. Tuomet įpilkite grietinėlę ir pakaitinkite.
  6. 6. Po to sudėkite išvirtus makaronus ir gerai išmaišykite.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite! :)

Rūta

Naudingas
(12)
Nenoriu nieko įžeist, bet tai makaronai su krevetėmis 🙂
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Orkaitėje keptos užkandėlės su krevetėmis
(8)
Omaras su ikrais
(1)
Arborio ryžiai su krevetėmis ir špinatais
(1)