svogūnėliai: 1 nedidelio (arba pusė nedidelio poro)
rūkyta lašiša: 80 gramų
juodieji pipirai
druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į gilią keptuvę įpilkite apie vieną stiklinę vandens, užvirinkite jį, suberkite šaldytus žirnelius bei pavirkite maždaug 2 minutes.
2. Tuomet žirnius nukoškite bei nuplaukite labai šaltu vandeniu (šitaip žirneliai nesuirs).
3. Tada į sausą keptuvę supilkite vyną, jį užvirinkite, supilkite grietinėlę bei pavirkite, kol sutirštėja. Sudėkite griežinėliais supjaustytą porą arba svogūnėlį bei patroškinkite maždaug 2 minutes.
4. Po to sudėkite juostelėmis supjaustytą lašišą ir apvirtus žirnelius. Padažą paskaninkite druska bei pipirais ir dar apie 1−2 minutes patroškinkite.
5. Paskui makaronus išvirkite (tik neperverkite), nukoškite, sudėkite į jau paruoštą padažą, viską išmaišykite bei iš karto patiekite. Skanaukite!