varškės sūris: 1 vidutinio dydžio (300-400 gramų; kuo riebesnis tuo skaniau)
vanduo: 1 litro
druska: 3 valgomųjų šaukštų
česnakas: 2-3 skiltelių (nėra būtina, bet man labai tinka)
šviežias čiobrelis: kelių šakelių (tinka ir džiovintas)
rožiniai pipirai: 1-2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina, bet labai gražu)
ypač tyras alyvuogių aliejus (užpylimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sūrį supjaustome kubeliais. Druską ištirpdome vandenyje - gaunasi sūrymas, į kurį sudedame sūrio kubelius bei paliekame parai (laikiau šaldytuve).
2. Tuomet sūrymą nupilame, sūrį sluoksniuojame stiklainėlyje su spaustu česnaku, čiobreliais bei rožiniais pipirais. Viską užpilame alyvuogių aliejumi bei uždengiame. Palaikome dar bent 2-3 paras. Mėgaujamės!
3. Pastebėjimas: Galima patiekti ir ant šviežios duonelės, tai tiesiog tobulas užkandis.:)
4. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Atsakinėjama į Komentarą