Marinuoti grybai (atsargos žiemai) - žaibiškai internete plintantis marinatas!

Šis receptas – paprastas būdas paruošti marinuotus grybus, kurie puikiai tiks tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Pirmiausia, grybai apverdami, kad pašalinti nešvarumus ir įgautų švelnią tekstūrą. Vėliau jie užpilami aromatingu marinatu, pagardintu prieskoniais, tokiais kaip lauro lapai, pipirų grūdeliai ir druska, kurie suteikia grybams išskirtinį skonį. Actas dedamas paskutiniu žingsniu, jis subalansuoja marinato rūgštumą ir apsaugo grybus nuo sugedimo. Pagaminti grybai sandariai užsukami į stiklainius, kad būtų galima jais mėgautis ilgiau.

Autorės komentaras - koks gi lietuviškas ruduo be grybų?! Šie marinuoti grybai yra fantastiški... o vyras juos įvertino tik pačiais geriausiais atsiliepimais!

Gaugiau idėjų ką pagaminti su grybais galite rasti čia

Ingredientai

    Marinatui:
    • Vanduo: 2 l
    • Cukrus: 7 valg. š.
    • Druska: 4 arb. š.
    • Actas: 4 arb. š.
    • Lauro lapai: keli
    • Pipirai
    • Garstyčių grūdeliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Grybus nuvalyti, nuplauti bei apvirti maždaug 10-15 min.
  2. 2. Tuomet nukošti ir praplauti.
  3. 3. Į vandenį sudėti visus marinatui nurodytus ingredientus (išskyrus actą), sudėti apvirtus grybus ir užvirti.
  4. 4. Užvirus, įpilti actą ir maišant virti maždaug 5-8 min.
  5. 5. Supilti į švarius stiklainius ir iškart gerai užsukti.
Marinuoti grybai (atsargos žiemai) - žaibiškai internete plintantis marinatas!
Marinuoti grybai (atsargos žiemai) - žaibiškai internete plintantis marinatas!

Birute

Naudingas
(9)
Marinatas gal ir geras, bet grybų kvapo ir skonio nerasta
Atsakyti

Virginija

Naudingas
(7)
Na po tokio virimo, nenuostabu, kad apsinuodijam grybais.
Atsakyti

Janina

Naudingas
(9)
Aš marinuoju geresnius grybus.
Atsakyti

dziedukas

Naudingas
(13)
Pirmą kartą randu receptą, kad grybai marinuojami sirupe - 2 litrai vandens ir 7 šaukštai cukraus... Ir be pasterizavimo? Nebaisu bus po kelių mėnesių juos valgyti?
Atsakyti

Nijolė k

Naudingas
(6)
Kodėl patys kai darom baisu kokius perki pardėj
Atsakyti

Elena

Naudingas
(2)
Teisingai, Nijole k ! ten nzn, nei kiek ko deta, nei kiek virta ar kaitinta....:)

Birutė

Naudingas
(5)
Su tais 7 šaukštais cukraus - manyčiau, kad klaida įsivėlė?!
Atsakyti

As

Naudingas
(3)
Pernai dėjau pagal šį receptą, super gavosi
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Vegetariškas pievagrybių kišas
(3)
Grybų sriuba su sorų kruopomis
(1)
Grikių blynai su baravykais
(2)