skystas medus: 4 valgomųjų šaukštų (arba auskaspalvis sirupas)
skystesnis jogurtas: 125 mililitrų
miltai: ~450 mililitrų (tešla turi gautis tiršta)
krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Sviestas privalo būti kambario temperatūros. Jį išsukame su cukrumi, dedame kiaušinius (po vieną, vieną įdedame būtinai gerai išsukame, tada dedame kitą). Pilame jogurtą, vėl gerai išsukame. Dedame medų. Miltus sumaišome su krakmolu, soda bei kepimo milteliais ir suberiame į pasiruoštą tešlą. Viską gerai išsukame.
2. Tuomet formą ištepame riebalais bei supilame tešlą. Dedame į iki 180 temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame apie 50 minučių, tikriname mediniu iešmeliu. Skanaujame!
3. Pastebėjimas: Keksas itin patiks tiems, kurie mėgsta drėgnus, bet ne per daug saldžius saldėsius.