1. Iš pradžių česnaką, kadagių uogas, pipirus bei lauro lapą sugrūsdame grūstuvėje. Suberiame viską į prikaistuvį su vynu ir svogūnų žiedais bei užviriname. Nukeliame nuo ugnies, sudedame grietinę bei gerai išmaišome.
2. Tuomet dedame mėsą į specialų plastikinį maišelį skirtą marinavimui, užpilame marinatą, išspaudžiame iš maišelio orą bei užrišame. Marinuojame šaldytuve. Išimame mėsą iš maišelio bei nusausiname.
3. Tada supjaustome lašinukus kubeliais bei pakepiname. Keptuvėje susidariusiuose riebaluose apkepiname mėsą ir marinato tirščius.
4. Po to įpilame šiek tiek skysčio iš marinato, lengvai pasūdome bei troškiname mėsą uždengtoje keptuvėje ant silpnos ugnies. Troškiname maždaug 60 minučių. Svarbiausia, kad troškinantis keptuvėje nuolatos būtų skysčių, todėl vis įpilame marinato.
5. Tuo tarpu, kol mėsa troškinasi, nuvalome grybus bei supjaustome griežinėliais. Keptuvėje ištirpiname sviestą bei maždaug minutę pakepiname grybus, pagardindamos druska ir pipirais.
6. Mėsai iškepus, likusias sultis sumaišome su likusiu marinatu bei truputį paverdame. Perkošiame bei sumaišome su grybais. Patiekiame bei skanaujame!
7. Pastebėjimas: Kiaulienos mentę geriausia nusipirkti bei užsimarinuoti iš anksto. Mėsa gali marinuotis net iki 4 dienų. Tada kiauliena tampa minkštesnė bei trapesnė ir atsiskleid=iame jos tikras skonis ir aromatas.