Mielinė pynė su Rududu

2018-03-12 Autorius Neringos užrašai

Mielinė pynė su Rududu

Ingredientai

    • pienas: 250 mililitrų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: ~3 stiklinių (kad tešla neliptų prie rankų)
    • sviestas: ~50 gramų (sulaistymui)
    • Rududu (įdarui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Aš pati gaminau duonkepėje: pašildytą pieną supilame, sudėkite mieles, aliejų, cukrų, druską, miltus bei užminkome tešlą. Pakildintą tešlą padalinkite į tris vienodas dalis, iškočiokite, dėkite įdarą, susukykite tarsi "vyniotinukus", juos sulaistykite sviestu, supinkite kasą. Viršų apibarstykite riešutais, aguonomis ar sezamu (pagal savo norus). Kepkite orkaitėje kol gražiai pagels. Skanaus!