1. Iš pradžių į dubenį suberkite miltus, sausas mieles, druską ir cukrų. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais bei sudeėkite į miltus, išmaišykite šakute, kad sviestas pasiskirstytų tarp miltų.
2. Tada pieną pašildykite, įmuškite į jį kiaušinį bei gerai išplakite. Šį mišinį supilkite į miltus bei užminkykite elastingą tešlą (minkykite maždaug 10 minučių) Bebaigiant minkyti sudėkite supjaustytą mažais gabalėliais šokoladą, užminkykite bei uždengę palikite maždaug 60 minučių, kad tešla pakiltų.
3. Tuomet pakilusią tešlą padalinkite į tiek dalių kiek norisi turėti bandelių (man pačiai gavosi 11 vnt.) bei susiformuokite norimos formos bandeles. Uždengite bei dar kartą palikite maždaug 60 minučių, kad bandelės pakiltų.
4. Prieš kepdamos pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio trynio bei pieno plakiniu. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių (kol dailiai parus). Mėgaukitės nuostabiomis bandelėmis!
5. Rekomendacija: Daugiau mielinių bandelių receptų rasite: Mielinės bandelės.