Miltiniai virtinukai - lazankės

Autorius apie receptą

Tokie virtinukai yra atkeliavę iš vaikystės. Pas mus juos vadindavo lazankėmis (net nežinau kodėl), gal pas jus ir taip būdavo vadinama? Kai prisimenu šį patiekalą, man net seilės nutįsta ir iškart jų užsinoriu.

Man asmeniškai skaniausia patiekti su spirgučių padažu, bet galite patiekti ir su grietine.

Esu tikra, kad pirštelius apsilaižysite, nes taip skanu!


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltų miltus, kurie suteikia šiek tiek riešutinio skonio ir daugiau skaidulų.
  • Vietoje šilto virinto vandens galima naudoti pasukų ar kefyro mišinį, kuris padarys tešlą dar minkštesnę.
  • Aliejų galima keisti ištirpintu sviestu ar lydytais kiaulienos taukais, jeigu norite sodresnio skonio.
  • Norint suteikti spalvos ar papildomo skonio, į tešlą galima įmaišyti šaukštelį smulkintų krapų ar špinatų miltelių.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą reikėtų minkyti bent 7–10 minučių, kad ji taptų pakankamai elastinga ir nelaikytų per daug drėgmės.
  • Iškočiojus tešlą, prieš pjaustant, ją galima šiek tiek apibarstyti miltais, kad kvadratėliai neliptų tarpusavyje.
  • Verdant virtinukus, svarbu juos nuolat pamaišyti pirmą minutę, kad nesuliptų.
  • Jei norite išvengti vandens pertekliaus patiekiant, išvirtus virtinukus rekomenduojama trumpai nuvarvinti kiaurasamtyje ir apšlakstyti aliejumi ar sviestu.

Ingredientai

    • miltai: 3 stiklinių
    • šiltas virintas vanduo: 1 stiklinės
    • druska: žiupsnio
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus berkite į dubenį.
  2. 2. Ten pat berkite druską ir pilkite vandenį su aliejumi.
  3. 3. Masę išmaišykite ir minkykite tešlą tol, kol ji taps elastinga bei minkšta.
  4. 4. Tada iškočiokite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
  5. 5. Užvirinkite vandenį ir jį pasūdykite.
  6. 6. Dėkite virti į pasūdytą, verdantį vandenį.
  7. 7. Virtinukams iškilus į paviršių, ugnį sumažinkite ir virkite maždaug 3-5 minutes.
  8. 8. Išgriebkite ir patiekite, kaip kam skaniau: su grietine arba spirgučių padažu. Lepinkitės!

Atsiliepimai

Vištienos kotletai su nuostabiu grietinėlės padažu
(1)