Aš tikrai labai ir labai mėgstu silkę, be jos neįsivaizduoju savo virtuvės. Visada ypatingai laukiu pagrindinių metų švenčių, kai silkės patiekalų galima prigaminti labai daug ir šeima dėl to nepyksta.
Šį kartą su Jumis visais noriu pasidalinti itin gardžia mišraine su silke. Jei pasidarysite kai kuriuos namų darbus iš anksto, tai šią mišrainę paruošite itin greitai. Iš anksto reikėtų išsivirti bulves su morkomis bei iškepti burokėlį orkaitėje.
Burokėlį nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite apystambiais gabaliukais. Suvyniokite į foliją ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30-40 minučių (priklausomai nuo burokėlių dydžio). Patikrinkite ar jau iškepė įsmeigdami kokį aštrų daiktą, pvz. peilį.
Mūsų šeimoje keptas burokėlis yra itin mėgstamas, toks daug aromatingesnis ir sodresnio skonio, nei virtas. Įprastai, kai kepu ką nors savo orkaitėje šalia įdedu ir burokėlį. Šitaip sutaupau elektros energijos. Keptas burokėlis gali šiek tiek pastovėti šaldytuve ir palaukti savo eilės mišrainei ar kitam patiekalui.
Jeigu norite tokią mišrainę pasigaminti Kūčioms, tai pasirinkite
veganišką majonezą.