Na, prisipažinkite, kas nėra ragavęs silkės pataluose? Tikriausiai ją valgę yra visi. Mano artimoje aplinkoje ją visi labai mėgsta ir ji tiesiog privalo būti ant švenčių stalo. Mano vyras man ją liepia gaminti ir per Kūčias, nors tada jos valgyti pagal visas tradicijas negalima. Bet kad nepažeistume tradicijų, aš Kūčioms visada pasigaminu
veganiško majonezo, kuriame nėra pieno produktų. Ir aišku nededu kiaušinių. Galiu tik pasakyti, kad tie kas ragauja, net nesupranta, kad buvo naudotas ne tradicinis visiems įprastas majonezas.
Internete galima rasti ir daugiau silkės pataluose receptų, bet šį aš išmokau iš savo mamos ir dažniausiai gaminu tik taip, nes tai laiko patikrintas receptas.
Galimos ingredientų alternatyvos
Silkės pataluose receptas gali būti pritaikomas pagal individualius skonių pageidavimus:
Reklama
- Vietoje silkės filė galima naudoti marinavimui paruoštą silkės filė arba silkę su galva, kurią reikia patiems išdarinėti.
- Majonezą galima pasigaminti namuose arba naudoti parduotuvėje pirktą. Veganiškas majonezas yra puiki alternatyva tradiciniam, ypač Kūčių metu arba tiems, kas vengia gyvulinės kilmės produktų.
- Burokėlius galima naudoti virtus arba keptus, jei norite intensyvesnio skonio.
- Morkas galima naudoti ne tik virtas, bet ir keptas arba marinuotas, jei norite kitokio skonio akcento.
- Svogūnus galima pakeisti raudonaisiais svogūnais arba šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesį skonį.
- Kiaušinius galima pakeisti veganiškais kiaušinių pakaitalais, jei ruošiate veganišką versiją.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Silkę geriausia naudoti aukštos kokybės, be kaulų, kad patiekalas būtų malonus valgyti.
- Daržoves reikėtų virti atskirai, kad jos nepersiimtų viena kitos spalvos ir skonio.
- Tarkuojant daržoves, naudokite vidutinio dydžio tarkos pusę, kad tekstūra būtų optimali.
- Tarp sluoksnių majonezą tepkite ne per storai, kad patiekalas nebūtų per riebus.
- Prieš patiekdami, silkę pataluose būtinai laikykite šaldytuve bent valandą, o dar geriau - per naktį, kad skoniai susijungtų.
- Patiekdami, galite papuošti šviežiomis žolelėmis ar krapais, kad patiekalas būtų dar patrauklesnis.
Kristina
Atsakyti
WorldRecipes.eu
Živilė
Atsakyti
Laima
Atsakyti
Vidas Brazauskas
Atsakyti
Dalia
Atsakyti