Močiutės senoviniai minkšti, purūs tikri kepti varškėčiai keptuvėje su grietine

2025-02-23 Autorius oSkanu.lt

Močiutės senoviniai minkšti, purūs tikri kepti varškėčiai keptuvėje su grietine
Aš pati asmeniškai, kol neatradau šio recepto su grietine, varškėčių beveik visai nekepdavau, nes man gaudavosi kieti ir guminiai. O šie - tobuli, minkšti purūs, tiesiog tikri varškėčiai kepti keptuvėje.

Nuo šiol kai gaminu, savo vyrui vis kartoju, jeigu jau kepti varškėčius, tai tik šitaip. :) O kaip varškėčius gaminate Jūs, kokie yra Jūsų skaniausi ir mėgstamiausi nuo pat vaikystės? Pasidalinkite savo patirtimi ir skoniais komentaruose, taip pat įkelkite ir savųjų nuotrauką. :)

Taip pat mano močiutė sakydavo "varškiečiai" ir peržiūrėjusi kelias senas knygas radau, kad iš tikrųjų žmonės taip rašydavo, būdavo tiek "kepti varškiečiai", tiek "virti varškiečiai". Įdomu, kuriuo metu šis žodis buvo pataisytas į dabar jau taisyklingą rašyseną. Tad galima sakyti, kad šie varškėčiai yra senoviniai. :)

Beje, jeigu turite daugiau varškės nei reikia šiam receptui ir vis galvojate kur ją sunaudoti, tai labai rekomenduoju šį varškės apkepą. :)

Ingredientai

    • varškė: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1,5 stiklinės (stengiamės nepridėti per daug, kartais užtenka 1 stiklinės su trupučiu)
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių varškę sutrupiname į dubenėlį.
  2. 2. Įmušame kiaušinius, įdedame grietinę, druską bei cukrų, viską gerai išmaišome-ištriname šakutės pagalba.
  3. 3. Persijojame miltus.
  4. 4. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus, suminkome tešlą (man pačiai tiesiog užtenka pamaigyti šakute).
  5. 5. Tešla gaunasi šiek tiek limpanti prie rankų, todėl varškėčius formuokite drėgnomis rankomis.
  6. 6. Galiausiai kepkite iš visų pusių ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus.
  7. 7. Patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite!

Gintarė

Naudingas
(21)
Nerealiai skaniai! Dėjau dvigubai mažiau miltų, bet labai gerai šlapiomis rankomis formavosi. Šalia gaminau vanilinį padažą, skonis pakerėjo...mmm....
Atsakyti

Inga

Naudingas
(10)
Niekad nesigaudavo man varskeciai , pabandziau sita recepta … Nu koki pūsti gavosi skanus 😍😍😍😍😍😍
Atsakyti
Močiutės senoviniai minkšti, purūs tikri kepti varškėčiai keptuvėje su grietine

danute

Naudingas
(8)
aš visada dedu sodos arba kepimo miltelių
Atsakyti

savas

Naudingas
(8)
Liuks, ačiū
Atsakyti

Mari

Naudingas
(7)
Puikus receptas
Atsakyti
Močiutės senoviniai minkšti, purūs tikri kepti varškėčiai keptuvėje su grietine

Ieva

Naudingas
(20)
Labai paprastai paruošiami ir tikrai labai skanūs ir minkšti gavosi. Ačiū už receptą :)
Atsakyti

Ruta

Naudingas
(14)
Manyčiau dar kepimo miltelių šaukštelio reiktų. Pabandysiu, manau turi pasiteisinti.
Atsakyti

Ieva

Naudingas
(13)
Labai labai skaniai. :)
Atsakyti

Zivile Pankrasovaite

Naudingas
(5)
Wuolia pagaliau ir man pavyko, ačiu už receptuką, skanutėliai išėjo.:)))
Atsakyti

Aldona

Naudingas
(34)
Vietoje miltų dedu manų, puikiai gaunasi.
Atsakyti

undefined

Naudingas
(2)
Aš vienam ar dviem varškės pokeliams dedu vieną kiaušinį, porą šaukštų cukraus ir 4 šaukštus miltų

Receptų mylėtoja

Naudingas
(50)
O Dievai kaip skaniai pavyko! Valgėm visa šeima ir kartojom, kad negali būti, kad tai tikrai tik varškėčių, kažkoks dievų maistas. Ačiū, kad pasidalinote šiuo nuostabiu receptu, nuo šiol gaminsiu tik šitaip. :*
Atsakyti

Artūras

Naudingas
(40)
O kaip prieš tai gaminot lb.įdomu?

Paprastai

Naudingas
(10)
Miltų tikrai dėčiau mažiau. Aš ant pakelio varškės (180g) dedu 1-2 šaukštus miltų, 1 kiaušinį, druska, cukrus, kepimo milteliai. Šlapiom rankom formuoju, į miltus apvolioju ir kepu, visada išeina labai skanūs...
Atsakyti

Jo

Naudingas
(5)
Visada dedu manų kruopų ir labai minkšti skanūs
Atsakyti

Viktorija

Naudingas
(12)
Nustebino receptas! Tikrai pirmąkart pavyko iškepti minkštus, o ne guminius 😅
Atsakyti

laima

Naudingas
(2)
Ačiū už receptą, labai skaniai gavosi.
Atsakyti

Ingrida

Naudingas
(1)
laaaabai skanus ir purus varsketukai!
Atsakyti

Jurgita

Naudingas
(1)
puikus receptas ir geras budas sunaudoti likusia grietine :) minksti purus ir neguminiai , 3 asm. seimai buvo su kaupu pusryciams :) Gamindama negailejau grietines tai viskas tilpo i recepto remus nei per daug nei per mazai :) aciu :)
Atsakyti

Vaida

Naudingas
(4)
Aciu puikus receptas skanus gavosi ☺️
Atsakyti
Močiutės senoviniai minkšti, purūs tikri kepti varškėčiai keptuvėje su grietine

Laisvunė

Naudingas
(1)
Ačiū už tobulus varškėcius!
Atsakyti

Vilma

Naudingas
(13)
Super labai skanūs, tik miltų svarbiausia per daug neįdėti.
Atsakyti

Zita Jurkevičienė

Naudingas
(196)
Reiks bandyt
Atsakyti

Adėlė

Naudingas
(41)
Ačiū už tikrai gerą receptą. Jau seniai buvau nuleidus rsnkas su varškėčių gaminimu, bdt ųitas receptas padarė patiekalą numeriu vienas, labai skanūs.
Atsakyti

Stasė

Naudingas
(42)
Reikės bandyti. neišeina man kepti visada pridega

Stasyte,

Naudingas
(9)
kepant vis ipilkite aliejaus, tuomet nepridegs.

Kepejele

Naudingas
(27)
Labai skanuciai gavosi, liuks100
Atsakyti

Gurmane

Naudingas
(23)
Manau, kad miltu reiketu deti dar maziau, tada butu minkstesni ir skanesni !
Atsakyti

Angele

Naudingas
(17)
taip as kepu su mažu kiekiu miltų,labai skanus ir purūs gaunasi!

Kotryna

Naudingas
(26)
Siandien isbandziau, isejo labai skanus ir purus! Naudojau stikline miltu ir kad tesla liptu tuputi aliejaus ( itryniau aliejaus pirstus). Tuomet dedant I karsta keptuve varskeciai nesitasko!
Atsakyti

Gabrielė

Naudingas
(25)
Skaniausi valgyti varškėčiai!
Atsakyti

Julija Zulonienė

Naudingas
(29)
Labai skanūs, kepti reikia ant mažos ugnies.
Atsakyti

Dainius

Naudingas
(20)
Minkšti, pasipūtę, labai purūs. Ačiū 🎈🎈🎈
Atsakyti
Močiutės senoviniai minkšti, purūs tikri kepti varškėčiai keptuvėje su grietine

Naudingas
(33)
Labai paprastas ir skanus receptas, šeimai patiko. Ačiū!
Atsakyti

Jura Nesvarbi

Naudingas
(9)
pabandysiu ir aš iškepti anūkei, ji mėgsta
Atsakyti

Rrrrr

Naudingas
(23)
Nesigavo, du kat dariau pirma kart gal daugiau miltų, bet antra karta įdėjau stiklinė miltų ir 300 g. Varškės, bet vistiek kieti, tikrai nieko panašaus į purius varškėčius. Nemoku gal
Atsakyti

Saulius

Naudingas
(36)
100g varškės dedasi didelis nubrauktas šaukštas miltų ir ne daugiau

Receptas

Naudingas
(40)
O as kepu taip-200 g varskes, 1 kiausinis, ziupsnelis druskos, cukraus (jei norisi, as paprastai nededu, arba minimaliai) ir 1-2 šaukštai miltų. Man idealūs. 🙂

Julia

Naudingas
(3)
as ant 2 pok.varskes(360gr)dedu 4 šaukštus miltu ir 1sauksta krakmolo. Tesla buna lipni, tad su saukstu atgnybiu gabaliuka ir metu i lekste si miltais. Tada rankom suformuoju varsketi ir siunciu i keptuve. Gaunasi minksti..... anksciau ir man gaudavos kieti del to, kad dėdavau perdaug miltu. Kiekvienas atsirenkam pagal save. Iš pirmo karto gali ir nepavykt 😄

Ofilija

Naudingas
(14)
Ačiū, labai skanu. Vaikams patiko. Tikrai ne guminiai. 🙂
Atsakyti
Močiutės senoviniai minkšti, purūs tikri kepti varškėčiai keptuvėje su grietine

Ramunė

Naudingas
(16)
Tikrai labai skanūs. Ačiū. Kepsime dar kartą tikrai.
Atsakyti

Adolfas

Naudingas
(12)
...miltu uztenka trečdalio to kiekio
Atsakyti

Rima

Naudingas
(31)
Receptas gera, tik miltų daug mažiau dėjau, tešlą į keptuvę su šauktu įdėjau, forma neideali, bet kitaip būtų per daug miltų kaip kažkas jau rašė.
Atsakyti

Lina

Naudingas
(4)
o man nesigavo. Skonis geras, bet tesla skysta, viduje lyg neiskepe. Radau kita recepta, vietoj miltu 2 saukstai sausu manu kruopu. Leist pastovet 15 min visai teslai, kad manai isbrinktu tesloje. Ir viskas ! Formuojam, apvolioje miltuose. Nelimpa prie ranku, forma idiali, minkstuciai ir labai skanus !

Vida

Naudingas
(17)
Isejo pasakiski,tikrai minksti ir purus ir miltu dejau tik puse stiklines, ziupsneli kepimo milteliu ir kepiau at labai mazos ugnies.
Atsakyti

Rasa

Naudingas
(5)
Sveiki, išmėginome ir mes su mažyliu, labai patiko, tik kitus kartus 2 šaukštus cukraus dėjome, ačiū, puikus receptas..
Atsakyti

Gražina

Naudingas
(6)
Miltų reikia dėti kiek galima mažiau, varškėčiai, būna purūs ir skanūs.
Atsakyti

Vycka

Naudingas
(0)
Stikline stiklinei nelygi..
Atsakyti

Indrė

Naudingas
(0)
Man nesigavo minkšti ir purūs, o dėjau tik stiklinę miltų.
Atsakyti

Raimundas

Naudingas
(0)
Rusų įdėtas youtube receptas teisingesnis (pora šaukštų miltų)...Jūsų receptas su 1,5 stiklinės miltų(!),nesamonė,su tokiu kiekiu miltų apie purumą galima tik pasvajoti.
Atsakyti

dalia rastikyte

Naudingas
(0)
Tobuli varškėčiai nebuvau, tokių valgius🤤db bus mano favoritiniai, darykit, kepkit pritariu 100%skanumėlis😊ačiū. kad įkėlėte šį receptą.
Atsakyti

Mantas

Naudingas
(0)
Aš kepiau ant natūralių žąsies taukų tai gavosi nuostabūs varškėčiai. Praeitą kartą gaminau pagal kitokį receptą tai gavosi guminiai, kaip traktoriaus galinė padanga. Nuo šiol tik tokius ir gaminsiu liuks receptas, plius rekomenduoju truputi vanilės dėti labai tiko.
Atsakyti
Močiutės senoviniai minkšti, purūs tikri kepti varškėčiai keptuvėje su grietine

Onutė

Naudingas
(0)
Kiaušinių tikrai per daug jie kietina ir cukraus tiek nereikia.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą