Moliūgo blyneliai | Receptas

2018-09-05 Autorius Visko po trupinėlį

Moliūgo blyneliai | Receptas
Moliūgo blyneliai – tai skanūs ir kvapnūs blyneliai, pagaminti iš šviežių, tarkuotų moliūgų. Tarkuoti moliūgai suteikia blyneliams natūralų saldumą, švelnumą ir šiek tiek tekstūros. Šie blyneliai yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvam užkandžiui ar desertui. Blyneliai puikiai tinka patiekti su jogurtu, medumi ar šviežiais vaisiais. Jie labai gardūs šilti, tačiau ne mažiau gardūs ir jau atvėsę.
Šie blyneliai yra dar vienas puikus būdas pasinaudoti moliūgų sezonu, gaunant vitaminų ir natūralaus saldumo.

Autorės komentaras - tobuli moliūginiai blyneliai su kefyru ir soda. Niekas negali atspėti iš ko pagaminti šie blynai.

Redaktorės Vaidos komentaras - pagardinkite blynų tešlą prieskoniais, tokiais kaip cinamonas ar muskatas. Iškepsite ypatingai kvapnius blynus. 

Ingredientai

    • Moliūgas: 200 g (nuluptas)
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Kefyras: 200 ml
    • Gesinta soda: 0,5 arb. š.
    • Miltai: 1-1,5 stikl.
    • Druska: pagal skonį
    • Aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje kiaušinį suplakti su druska.
  2. 2. Prie kiaušinių supilti kefyrą. Išmaišyti.
  3. 3. Moliūgą sutarkuoti burokine tarka ir tarkius sudėti į kiaušinių masę. Išmaišyti.
  4. 4. Tuomet į dubenį supilti gesintą sodą ir suberti miltus. Užmaišyti tešlą.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir šaukštu formuoti blynus. Kepti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
Moliūgo blyneliai | Receptas

Dovilė

Tikrai tobulo skonio blyneliai tinkantys tiek su saldžiu padažu, tiek su sūriu. Kartosime ne kartą. Labai ačiū už receptą.
Atsakyti
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
(1)
Skanūs keto blyneliai su tunu ir žaliuoju agurku
(1)