Moliūgų blynai su fetos sūriu

2024-10-02 Autorius Tinginiai

Moliūgų blynai su fetos sūriu
Moliūgų blynai su fetos sūriu yra švelnaus skonio, lengvai paruošiamas patiekalas, kuriame susilieja saldžių moliūgų ir sūrio pikantiškumas. Šie blynai pasižymi drėgnumu, švelnia tekstūra ir yra puikus būdas išnaudoti sezoninius moliūgus. Feta suteikia subtilaus sūrumo, kuris puikiai dera su moliūgo natūraliu saldumu. Tokie blynai gali būti patiekiami tiek kaip lengvas užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, graikišku jogurtu ar salotomis.

Redaktorės Vaidos komentaras - jeigu visuomet turėsite paruoštos moliūgų tyrės šaldytuve, įvairius patiekalus su moliūgais galėsite pasiruošti labai greitai. 

O recepte aprašytus blynus gardu patiekti su česnakiniu padažu, šviežiomis ar raugintomis daržovėmis. Taip pat labai tiks blynais mėgautis su grietine. 

Ingredientai

    • Moliūgų tyrė: 1 stiklinė
    • Miltai: 50 ml
    • Kiaušinių baltymai: 4 vnt.
    • Česnakai: 2 skiltelės (sutarkuotos)
    • Fetos sūris: 100 g
    • Džiovintos žolelės: petražolės, bazilikai, raudonėliai ir t.t.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį sudėti moliūgų tyrę ir suberti miltus.
  2. 2. Prie moliūgų sudėti kiaušinių baltymus (trynius panaudoti kitam receptui) ir įspausti česnako skilteles.
  3. 3. Fetos sūrį sutrupinti ir taip pat suberti į dubenį. Viską pagardinti džiovintomis žolelėmis ir labai gerai išmaišyti.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir šaukštu formuoti blynus. Kepti kol abi pusės taps gražiai auksinės spalvos.
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)
Mažieji kukurūzų blyneliai
(4)