džiovintos spanguolės: 0,75 stiklinės (arba 1 stiklinės šviežių)
kokoso drožlės: 0,5 stiklinės
graikiški riešutai: 0,5 stiklinės
migdolų drožlės: 1 saujos (pabarstymui)
rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto su kaupu (pabarstymui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išklojame su kepimo popieriumi stačiakampę keksų kepimo formą (ilgis maždaug 23 centimetrai).
2. Jeigu naudosite džiovintas spanguoles, tai užpilame jas verdančiu vandeniu bei paliekame maždaug 10 minučių brinkti. Nukošiame.
3. Tuomet dubenyje sumaišome miltus, gemalus, cukrų, sodą, druską bei prieskonius. Kitame dubenyje sumaišome moliūgo piure, kiaušinius bei aliejų. Įdedame moliūgo masę į dubenį su miltais bei greitai sumaišome tik tiek, kad ingredientai susijungtų. Įberiame kokoso drožles, graikiškus riešutus ir spanguoles bei išmaišome.
4. Įdedame tešlą į kepimo formą bei pašauname į orkaitę. Kepame maždaug 50-60 minučių arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš pyrago vidurio, liks švarus.
5. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pabarstome pyrago viršų cukrumi bei migdolų drožlėmis ir lengvai apipurkšiame vandeniu (su vandens purkštuku).
6. Galiausiai ištraukiame pyragą iš orkaitės bei paliekame dar maždaug 15 minučių pastovėti formoje. Tuomet išimame bei atvėsiname ant grotelių. Mėgaujamės!
7. Rekomendacija: Daugiau moliūgų pyragų receptų rasite: Moliūgų pyragai