Niujorko trupininis pyragas

Autorius apie receptą

Šis trupininis pyragas nerealiai prilipo mūsų šeimoje, nes visiems jis labai patinka. Jį ganėtinai lengva pagaminti, tai dažnai ir palepinu savo šeimą.

Gamindama naudojau kepimo skardą 22x33 centimetrų dydžio.

Ingredientai

    • aliejus: 2 šaukštų
    • miltai: 4 stiklinių
    • cukrus: 0,5 puodelio
    • kepimo milteliai: 2,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 0,5 puodelio
    • vanilė: 2 arbatinių šaukštelių
    • rudas cukrus: 1 stiklinės
    • cinamonas: 1,5 šaukštelio
    • sviestas: 225 gramų (ištirpintas ir atvėsintas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišome 1,5 stiklinės miltų, cukrų, kepimo miltelius bei druską.
  2. 2. Kitame inde sumaišome kiaušinį, pieną, aliejų bei vanilę.
  3. 3. Tada sumaišome miltų ir pieno mases kartu.
  4. 4. Pasiruošiame kepimo skardą (22×33 centimetrų dydžio) ir įtiesiame kepimo popierių.
  5. 5. Paskleidžiame tešlą tolygiai.
  6. 6. Tuomet į indą sudedame likusius 2,5 stiklinės miltų, rudą cukrų bei cinamoną.
  7. 7. Supilame sviestą ir maišome, kol tešla sulimpa į didelius trupinius.
  8. 8. Pabarstome juos tolygiai ant tešlos.
  9. 9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių temperatūros maždaug pusvalandį arba tol, kol įsmeigtas medinis pagaliukas liks švarus. Lepinamės!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau trupininių pyragų receptų rasite: Trupininiai pyragai.

Atsiliepimai

Pyragas su varške ir rabarbarais
(5)