Nerealusis neprinokusių pomidorų džemas su apelsinais

Autorius apie receptą

Mano visa šeima labai mėgsta tokį pomidorų džemą. Esu tikra, kad patiks ir Jums.

Ingredientai

    • nespėję prinokti pomidorai: 1 kilogramo
    • ekologiški apelsinai: 2
    • citrinos: 1
    • cukrus: 500 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia apelsinus, pomidorus bei citriną gerai nuplauname po karštu vandeniu.
  2. nuplauti apelsinai ir pomidorai
  3. 2. Tuomet pomidorus ir apelsinus sutarkuojame burokėlių tarkos pagalba.
  4. 3. Tada citriną išspaudžiame sultis ir supilame į pomidorus.
  5. pomidorų džemo masė
  6. 4. Masę puode kaitiname, vis pamaišydamos, kol dugne nesimatys skysčio, o masė sutirštės. Tai užtrunka maždaug 60 minučių.
  7. 5. Tada supilame cukrų, ir vis pamaišydamos ant nedidelės ugnies kaitiname dar maždaug 30 minučių, kol įgaus norimą tirštumą.
  8. išvirusi pomidorų džemo masė
  9. 6. Dedame į iškaitintus stiklainius ir užsukame. Štai ir viskas. Skanaus!
  10. 7. Rekomendacija: Daugiau džemų receptų rasite: Džemai.

Atsiliepimai

Raugintos morkos
(7)