Marinuoti agurkai žiemai (2 receptai - aštrūs ir saldžiarūgščiai)

2020-09-01 Autorius Sniegena

Marinuoti agurkai žiemai (2 receptai - aštrūs ir saldžiarūgščiai)
Tai yra du superiniai marinuotų agurkų žiemai receptai. Esu juos tiesiog įsimylėjusi, nes viskas gaunasi super. Dalinuosi ir su Jumis, bėkite gaminti ir išsisaugokite receptus ateičiai. :)

Ingredientai

    Agurkėliai saldžiarūgščiame marinate:
    • agurkai: 1 kilogramo
    • rupi druska: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 150 gramų
    • aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 4 skiltelių (didelių)
    • 9% actas: 100 mililitrų
    Agurkai aštriame marinate:
    • agurkai: 2,5 kilogramo
    • rupi druska: 4 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 kilogramo (taip, tiek daug, šiame recepte)
    • aliejus: 8 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 galvučių (taip galvučių, ne skiltelių)
    • aitriosios paprikos milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
    • actas: 500 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Agurkėliai saldžiarūgščiame marinate: Pirmiausia agurkus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. 2. Užberkite druską ir palikite pastovėti maždaug 2 valandoms.
  3. supjaustyti agurkai apiberti druska
  4. 3. Po to sutarkuokite arba smulkiai sukapokite česnaką ir sumaišykite jį su agurkais.
  5. 4. Cukrų, aliejų bei actą taipogi užpilkite ant agurkų.
  6. 5. Palikite pastovėti dar maždaug 2 valandoms (per tą laiką iškaitinkite stiklainius).
  7. 6. Agurkus sudėkite į stiklainius, užpilkite susidariusiu skysčiu.
  8. 7. Laikykite šaldytuve arba šaltai. Pasterizuoti nereikia. Ganėtinai greita, paprasta bei itin skanu. ;)
  9. 8. Agurkai aštriame marinate: Agurkus nuplaukite ir supjaustykite į keturias dalis, ne per smulkiai.
  10. 9. Aš pati pjausčiau su figūriniu fri bulvytėms, todėl agurkėlių forma gražiai banguota gavosi, bet forma nėra svarbu - tai fantazijos ir norų reikalas.
  11. agurkai pjaustyti kaip fri bulvytės
  12. 10. Tada ant supjaustytų agurkų užpilkite keturis valgomuosius šaukštus rupios druskos ir palikite pastovėti maždaug 6 valandas.
  13. 11. Po 6 valandų nupilkite susidariusį skystį, jo mums jau nebeprireiks.
  14. 12. Nulupkite dvi česnako galvutes, smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite per burokinę tarką ir dėkite į agurkus.
  15. 13. Suberkite aitriosios paprikos miltelius ir viską išmaišykite.
  16. 14. Užvirinkite marinatą iš 500 mililitrų 9% acto ir vieno kilogramo cukraus, užpilkite ant agurkų. Aš ir pati buvau nustebusi, kad reikia tiek daug cukraus, bet toks receptas - nemažinkite, viskas gaunasi labai gerai.
  17. 15. Pridėkite 8 valgomuosius šaukštus karšto aliejaus ir palikite maždaug 24 valandoms kambario temperatūroje.
  18. 16. Po to agurkus standžiai sudėkite į švarius stiklainiukus, užpilkite susidariusiu skysčiu.
  19. 17. Pasterizuoti šių agurkų nereikia. Laikykite šaldytuve arba šaltai. Skanaus!
  20. aštrūs marinuoti agurkai be pasterizavimo
  21. 18. Rekomendacija: Daugiau marinuotų agurkų receptų rasite: Marinuoti agurkai.
Žiedinio kopūsto kotletai
(3)