Tai yra du superiniai marinuotų agurkų žiemai receptai. Esu juos tiesiog įsimylėjusi, nes viskas gaunasi super. Dalinuosi ir su Jumis, bėkite gaminti ir išsisaugokite receptus ateičiai. :)
1. Agurkėliai saldžiarūgščiame marinate: Pirmiausia agurkus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
2. Užberkite druską ir palikite pastovėti maždaug 2 valandoms.
3. Po to sutarkuokite arba smulkiai sukapokite česnaką ir sumaišykite jį su agurkais.
4. Cukrų, aliejų bei actą taipogi užpilkite ant agurkų.
5. Palikite pastovėti dar maždaug 2 valandoms (per tą laiką iškaitinkite stiklainius).
6. Agurkus sudėkite į stiklainius, užpilkite susidariusiu skysčiu.
7. Laikykite šaldytuve arba šaltai. Pasterizuoti nereikia. Ganėtinai greita, paprasta bei itin skanu. ;)
8. Agurkai aštriame marinate: Agurkus nuplaukite ir supjaustykite į keturias dalis, ne per smulkiai.
9. Aš pati pjausčiau su figūriniu fri bulvytėms, todėl agurkėlių forma gražiai banguota gavosi, bet forma nėra svarbu - tai fantazijos ir norų reikalas.
10. Tada ant supjaustytų agurkų užpilkite keturis valgomuosius šaukštus rupios druskos ir palikite pastovėti maždaug 6 valandas.
11. Po 6 valandų nupilkite susidariusį skystį, jo mums jau nebeprireiks.
12. Nulupkite dvi česnako galvutes, smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite per burokinę tarką ir dėkite į agurkus.
13. Suberkite aitriosios paprikos miltelius ir viską išmaišykite.
14. Užvirinkite marinatą iš 500 mililitrų 9% acto ir vieno kilogramo cukraus, užpilkite ant agurkų. Aš ir pati buvau nustebusi, kad reikia tiek daug cukraus, bet toks receptas - nemažinkite, viskas gaunasi labai gerai.
15. Pridėkite 8 valgomuosius šaukštus karšto aliejaus ir palikite maždaug 24 valandoms kambario temperatūroje.
16. Po to agurkus standžiai sudėkite į švarius stiklainiukus, užpilkite susidariusiu skysčiu.
17. Pasterizuoti šių agurkų nereikia. Laikykite šaldytuve arba šaltai. Skanaus!
18. Rekomendacija: Daugiau marinuotų agurkų receptų rasite: Marinuoti agurkai.