Šviežiai raugti agurkai greitai, su krapais ir česnakais

Autorius apie receptą

Mano tikrų tikriausias praėjusių metų vasaros topas, kurį kartosiu būtinai ir šiais metais! Šviežiai raugti agurkai greitai. Tiesiog fantastiški ir niekada nenuviliantys. Tinka tiek parduotiviniai agurkai, tiek parsivežti iš močiutės kaimo. :)

Aš pati asmeniškai užpilu karštu vandeniu bei taip paraugti agurkai būna tinkami valgyti po 24 valandų. Jeigu ketinate valgyti tik po kelių dienų, tada vandens kaitinti nebūtina. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje krapų galima naudoti krapų sėklas – jos suteikia dar intensyvesnį aromatą ir ilgiau išlieka.
  • Česnakus galima keisti juodaisiais česnakais – jų skonis švelnesnis ir saldesnis.
  • Vietoje vyšnių lapų galima naudoti ąžuolo, vynuogių ar net aviečių lapus – jie taip pat padeda išlaikyti traškumą.
  • Norint šiek tiek aštresnio skonio, galima įdėti šiek tiek krienų arba porą griežinėlių čili pipiro.
  • Jei neturite karšto vandens galimybės – galima naudoti kambario temperatūros vandenį, tiesiog rauginimo procesas truks ilgiau.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Rinkitės kuo mažesnius ir standesnius agurkus – jie išlieka traškiausi.
  • Prieš rauginimą agurkus pamirkykite šaltame vandenyje 1–2 valandas – taip dar labiau išryškėja jų traškumas.
  • Naudokite stiklinius ar plastikinius indus, kad išvengtumėte nereikalingo metalo skonio.
  • Druskos tirpalas turi būti gerai ištirpintas – nesumaišius tinkamai, gali susidaryti nemalonus skonis ar kvapas.
  • Agurkai turi būti pilnai apsemti sūrymu – jei reikia, prispauskite nedideliu dangteliu ar lėkštute.

Ingredientai

    • agurkų: 10
    • krapų: kuokštelio
    • česnakų: 6 skiltelių
    • druskos: 2 valgomųjų šaukštų
    • karšto vandens: 2 litrų
    • vyšnios ir/arba serbentų lapų: didelės saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje druską ištirpinkite karštame vandenyje. Tiksliausia proporcija būtų 1 šaukštas druskos vienam litrui vandens.
  2. 2. Tuomet česnako skilteles nulupkite bei truputį sutrinkite (t.y. suplokite plačiu peiliu).
  3. 3. Tada į dubenį arba kibirėlį dėkite truputį serbentų/vyšnių lapų, krapų, česnakų bei sluoksnį agurkų.
  4. 4. Po to vėl dėkite lapų, krapų, česnako bei taip kol išdėliosite visus agurkus.
  5. 5. Paskui užpilkite sūriu vandeniu.
  6. 6. Kai atvės, dėkite į šaldytuvą.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Skanu

Skanu, bet druskos labaaai per mažai, dar kaip minimum 2 šaukštų ant tokio kieko reikia.... Dabar gavosi tiesiog agurkai su rasalu, be druskos...
Atsakyti

Gabriela

1 litras vandens 1 šaukštas druskos. Tikrai netrūksta druskos. Jus kažką blogai darėt.. Gal vandens pylėt daugiau negu 1l

Julija

Litrui vandens užtenka šaukšto su kaupeliu druskos. Juk čia greitam vartojimui. Kartą du šaukštus įdėjau - buvo sūroki.

Vita

Marinuojant, dedam 2 šaukštus, o raugiant - 1, visą skonį priduoda rūgimas

AlfredaS

Labai geras receptas. Panašius išbandžiau ir labai skanu išėjo.
Atsakyti

Janina

Visuomet dedu druską tokia pat proporcija- vienas šaukštas druskos 1 litrui vandens ir jos pilnai pakanka. Gal neįrūgusius agurkus ragavot.
Atsakyti

Luka

Aš užpilu šaltu vandeniu ir druskos dedu paragaudama. Super gaunasi.
Atsakyti