Norvegiški širdelių vafliai - skaniausiems pusryčiams!

2020-02-24 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Norvegiški širdelių vafliai - skaniausiems pusryčiams!
Jeigu ieškote idėjų labai skaniems pusryčiams, rekomenduoju įkelti vieną koją į Norvegiją ir pasigaminti autentiškų vaflių. 

Norint pasigaminti tokių vaflių, privaloma turėti širdelių keptuvę, nes kepant belgiškų vaflių keptuvėje, nesigaus taip, kaip kepant širdelių formos.

Skonis kažkiek primena vaflius, kuriuos kepdavo močiutės, bet šie gaunasi traškesni, saldesni ir bent jau man skanesni. Šias širdelės labai skanu patiekti su uogiene arba grietine ir daug uogų. :)

Ingredientai

    • kiaušiniai: 6 (dideli)
    • cukrus: 125 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • grietinė: 4 šaukštų (arba natūralus jogurtas)
    • ištirpintas sviestas: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dideliame dubenyje iki vientisos masės sumaišykite kiaušinius, cukrų bei vanilės ekstraktą.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską bei kepimo miltelius.
  3. 3. Tada į kiaušinių masę sudėkite grietinę, ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
  4. 4. Suberkite sausus produktus ir gerai išmaišykite. Turi gautis maždaug kremo tirštumo masė.
  5. 5. Dėkite į šaldytuvą maždaug 15 minučių.
  6. 6. Po to širdelių formos vaflinę įkaitinkite ir dėkite po kelis šaukštus masės. Kepkite, kol gražiai paruduos.
  7. 7. Patiekite su grietine arba uogiene. Lepinkitės!
Purūs blynai su bananais ir cinamonu
(2)