Nuostabusis manų kruopų pyragas, sulaistytas sirupu

2019-11-19 Autorius Lauros virtuvė

Nuostabusis manų kruopų pyragas, sulaistytas sirupu
Tokie manų kruopų pyragai permerkti sirupe yra labai populiarūs Graikijoje ir Turkijoje. Jeigu ten keliavote tikriausiai teko skanauti per vakarienes įvairiuose viešbučiuose. Tokį pyragą tikrai nėra sunku pagaminti, o ingredientų nereikia ilgai ir toli ieškoti.

Ingredientai

    • natūralus jogurtas: 250 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • miltai: 120 gramų
    • manų kruopos: 125 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • malti migdolai: 50 gramų
    Sirupui:
    • cukrus: 250 gramų
    • vanduo: 170 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje iki purumo išsukame sviestą su cukrumi, sudedame jogurtą, kiaušinių trynius bei patarkuotą citrinos žievelę.
  2. 2. Tuomet į dubenį persijojame miltus, manų kruopas bei kepimo miltelius, gerai sumaišome su sviesto kremu.
  3. 3. Įmaišome maltus migdolus.
  4. 4. Tada iki standumo išplakame kiaušinių baltymus bei atsargiai įmaišome į tešlą.
  5. 5. Po to paruoštą tešlą supilame į sviestu išteptą bei miltais pabarstytą kepimo skardą.
  6. 6. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45 minutes arba kol pyragas bus švelnios aukso spalvos.
  7. 7. Iškepusį paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.
  8. 8. Paruošiame sirupą: Į puodelį suberiame cukrų ir užpilame vandeniu. Kaitiname ant nedidelės ugnies nuolatos maišydamos, kol cukrus ištirps.
  9. 9. Tuomet užviriname ir verdame 5 minutes.
  10. 10. Šiltu sirupu apliejame pyragą ir paliekame pastovėti, kol susigers. Lepinamės!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau manų kruopų pyragų receptų rasite: Manų kruopų pyragai.
Avižinis varškės pyragas su uogiene pagal AML
(1)