miltai: iki kol tešla nebelips prie rankų (maždaug 150-200 gramų)
obuoliai: 1 (didelio)
cukrus: žiupsnio
cinamonas: žiupsnio
migdolų plokštelės: 1 saujos
pienas: 2 valgomųjų šaukštų
vanilės esencija: lašelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sviestą išsukite su cukrumi, dėkite miltų bei pilkite vandenį. Maišykite-minkykite.
2. Tada šaldykite tešlą šaldytuve maždaug 15-20 minučių. Skardelę ištepkite su riebalais, gerokai daugiau nei pusę tešlos išklokite skardoje, sudėkite ant jos supjaustytą obuolį, pabarstykite cinamonu bei cukrumi ir sutrupinkite likusią tešlą ant viršaus.
3. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 30-40 minučių.
4. Tuo tarpu kol kepa pyragas, pasiruoškite plokšteles.
6. Kaitinkite nuolatos maišydamos, kol sviestas bei cukrus ištirps.
7. Bebaigiant kepti pyragui sukrečiame migdolus ant viršaus bei dar pakepame (maždaug 5-10 minučių) Skanaujame!
8. Pastebėjimas: Nenaudojame susegamos apvalios formos (aš pati padariau tokią klaidą), nes kepdamas išbėga per apačią, bet vistiek gavosi labai skanus.
9. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.