Omletas su grikiais ir feta sūriu

Autorius apie receptą

Jei Jums nuo kito gaminto patiekalo liko vos pora šaukštų virtų grikių kruopų ir nežinote, ką su jomis būtų galima nuveikti - nuostabi idėja, pagaminti omletą su grikiais. Labai skanu ir labai sotu. Taip pat spalvinga, ir lėkštėje sukuria gerą nuotaiką. Tikrai rekomenduoju nieko nelaukti ir pasigaminti šiuos skanius pusryčius! 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pieną galima pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar avižų gėrimu.
  • Vietoje feta sūrio puikiai tiks ožkos sūris arba švelnus varškės sūris.
  • Porus galima keisti svogūnais arba špinatais, kurie taip pat suteikia švelnų skonį.
  • Vietoje sviesto galima naudoti alyvuogių aliejų arba kokosų aliejų.
  • Pipirnės daigus galima pakeisti rukola arba šviežiais baziliko lapeliais.
  • Pievagrybius galima keisti kitais grybais, pavyzdžiui, šitake ar voveraitėmis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kiaušinius išplakite gerai, kad gautumėte purus ir minkštas omletas.
  • Grikius naudokite iš anksto virtus ir atvėsintus – tai sutrumpins kepimo laiką ir pagerins tekstūrą.
  • Kepkite omletą ant vidutinės kaitros, kad nesudegtų ir iškeptų tolygiai.
  • Jei norite dar sodresnio skonio, į kiaušinių plakinį įberkite šiek tiek džiovintų žolelių, pavyzdžiui, čiobrelių ar raudonėlių.
  • Feta sūrį berkite jau ant iškepusio omleto, kad jis šiek tiek suminkštėtų, bet neištirptų visiškai.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • baltieji pipirai: žiupsnio
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • porai: 0,5
    • virtos grikių kruopos: 2-3 valgomųjų šaukštų
    Patiekti:
    • salotos: 1 saujelės
    • feta: 30 gramų
    • svogūnų laiškai
    • pipirnės daigai: 1 saujelės (nėra būtina)
    • keptuvėje pakepti pievagrybiai: pagal skonį (nėra būtina, bet tikrai labai tinka)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išplakite su pienu, druska ir pipirais.
  2. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  3. 3. Sudėkite griežinėliais supjaustytą porą ir pakepinkite kelias minutes, kol jis suminkštės.
  4. 4. Suberkite grikius ir užpilkite kiaušinio plakiniu. Kelias minutes kepkite ant stiprios kaitros, po to kaitrą sumažinkite, keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite dar maždaug 7 minutes. Leiskite omleto viršui sutvirtėti.
  5. 5. Atsargiai omletą perkelkite į lėkštę. Galima perlenkti perpus dėl gražesnės išvaizdos.
  6. 6. Patiekite su salotų lapeliais, feta sūriu, susmulkintais svogūnų laiškais, keptais pievagrybiais ir pipirnės daigais. Skanaukite!

Atsiliepimai