Orkaitėje kepta avižinė košė su mėlynėmis ir obuolių tyre

2021-12-09 Autorius Mukatanas

Orkaitėje kepta avižinė košė su mėlynėmis ir obuolių tyre
Tokia orkaitėje iškepta avižinė košė ne tik numalšina alkį, bet ir jaukia šiluma užpildys sielą. Mėlynių, obuolių tyrės, avižinių dribsnių ir cinamono skoniai yra tikrai paprasti, bet gerai pažįstami ir dėl to tokie tinkami labai tinkami pusryčiams. Kepant košės paviršius karamelizuojasi ir tampa traškus, tuo tarpu pati košė išlieka minkšta, vientisa bei kreminė. Tikrai labai gardu.

Tik patiekiame ir valgome dar šiltą. Galima su jogurtu, pieno šlakeliu arba klevų sirupu. Aš tokią košę pilna burna galėčiau valgyti bene kiekvieną dieną. Turiu pripažinti, kad pastaruoju metu taip ir darau. Paprasta, bet labai gera, tikrai labai gera košė. O kaip kvepia namuose ją kepant... Tikrai rekomenduoju pasigaminti jau šiandien!:)

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 2 puodelių
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1 didelio
    • pienas: 1,5 puodelio
    • saldi obuolių tyrė: 0,5 puodelio
    • neutralaus skonio aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • mėlynės: 1 puodelio (jeigu šaldytos - neatšildome)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, druską, cinamoną ir kepimo miltelius.
  2. 2. Kitame dubenyje lengvai suplakame kiaušinį, pieną, obuolių tyrę ir aliejų.
  3. 3. Tada į sausą mišinį supilame plakinį ir gerai išmaišome.
  4. 4. Tuomet atsargiai įmaišome mėlynes.
  5. 5. Orkaitę įkaitiname iki 185 laipsnių temperatūros.
  6. 6. Kepimo indą ištepame aliejumi ir supilame avižinę košę.
  7. 7. Kepame maždaug 35-45 minutes, kol košės paviršius gražiai apskrunda. Skanaujame!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau avižinės košės receptų rasite: Avižinės košės.
Orkaitėje kepta avižinė košė su mėlynėmis ir obuolių tyre
Kiek laiko ir kaip virti kukurūzų košę?
(1)
Polenta - kreminė kukurūzų košė
(1)
Kepti grikiai su tunu ir feta
(1)