Kareiviška košė - tai košė pagaminti iš kruopų (aš naudoju grikius), daržovių ir mėsos (naudojau jautieną). Dažniausiai naudojamos kruopos būna - grikiai, perlinės kruopos, soros. Daržovės įprastai svogūnai ir morkos.
Ingredientai
grikių: 1 stiklinės
troškintos jautienos: 350 gramų (arba kita mėsa)
svogūnų: 1
morkų: 2
vandens: 2 stiklinių
druskos: pagal skonį
maltų juodųjų pipirų: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Jautiena paprastai troškinta (aš perku iškart iš parduotuvės). Kareivišką košę paruošti yra tikrai paprasta, ji verdama iš nebrangių ingredientų ir gaunasi maistinga bei soti. Gaminti ją geriausia yra katiliuke ant atviros ugnies, tad nuostabu jeigu turite tokią galimybę. Jeigu tokios galimybės nėra, tai galite virti ir savo virtuvėje.
2. Svogūną bei morką nuvalome.
3. Svogūną smulkiai supjaustome.
4. Morką sutarkuojame.
5. Ištirpiname šiek tiek riebalų iš skardinės su jautiena, pakepiname tuose riebaluose svogūnus su morkomis, kol suminkštėja.
6. Grikius perrenkame ir nuplauname. Suberiame į morkas su svogūnais, išmaišome.
7. Užpilame dviem stiklinėmis verdančio vandens (vandens turi būti maždaug per 2 pirštus daugiau nei kruopų).
8. Dabar galite sudėti ir mėsą. Arba galite tai padaryti košei bebaigiant virti.
9. Pasūdome, pabarstome pipirais ir verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol bus beveik išvirę, bet dar bus likę kiek vandens.
10. Tada uždengiame puodą dangčiu ir verdame ant mažos ugnies, kol visas vanduo susigeria.
11. Išjungiame ugnį ir leidžiame košei dar kiek pastovėti. Patiekiame ir skanaujame!
12. Rekomendacija: Daugiau košių receptų rasite: Košės.
Man su grikiais skaniau, perlinių kruopų ne itin mėgstu. :)
Antanas
O man ir su grikiais ir su perlinėmis kruopomis labai skanu. Priklauso nuo to ką turiu namie, su tuo ir pasigaminu. :) Ir anūkams patinka senelio pagaminta košė.
Atsakyti
Vytautas
Atsakyti
Aldona
Antanas
Atsakyti