1. Pirmiausia įtriname stirnienos kumpį pipirų, kmynų, šalavijų bei acto (arba obuolių sulčių) mišiniu.
2. Kelias valandas įmarinuotą kumpį paliekame marinate iš nurodytų produktų.
3. Tada padedame į šaldytuvą maždaug 2-3 dienoms, kartas nuo karto jį pavartome.
4. Po to nusausiname kumpį, gerai apkepame (iki rudumo) orkaitėje, aptepę jį majonezu.
5. Tada nupilame susidariusius riebalus.
6. Supilame vieną butelį raudono vyno (~700 mililitrų).
7. Uždengiame ir lėtai kepame 140-160 laipsnių temperatūros orkaitėje. Įdedame porą svogūnų, morkų, obuolių ir vieną arba dvi bulves. Į vyną suberiame visus likusius nepanaudotus prieskonius (cinamono lazdelę, juoduosius pipirus, lauro lapus).
8. Įpilame, jeigu reikia, daugiau vyno arba vandens, kad išliktų toks pat skysčio lygis.
9. Kepame kol daržovės bei stirnienos kumpio kepsnys būna minkšti. Skanaujame su mėgstamomis daržovėmis arba kitu garnyru!
10. Rekomendacija: Daugiau receptų iš kumpio rasite: Kumpio receptai.
Atsakinėjama į Komentarą