Paprastas raudonųjų serbentų džemas

2024-10-30 Autorius Jurgittos receptai

Paprastas raudonųjų serbentų džemas
Raudonųjų serbentų džemas – tai vasaros skonių gaiva, kurią galima uždaryti stiklainyje ir mėgautis ištisus metus. Šis paprastas receptas išsiskiria savo natūraliu saldžiarūgščiu skoniu, kuris puikiai tinka ne tik kaip užtepėlė ant duonos, bet ir gardina desertus ar pusryčių patiekalus. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Cukrus: jei norite mažiau saldaus džemo, galite naudoti apie 800 gramų cukraus arba jį pakeisti kokosų cukrumi, kuris suteiks papildomo skonio ir yra šiek tiek sveikesnis.
  • Likeris arba brendis: šis ingredientas suteikia subtilaus skonio džemui, bet yra nebūtinas. Jei norite eksperimentuoti, galite naudoti vanilės ekstraktą ar apelsinų likerio lašą, kuris suteiks citrusinio poskonio.

Patiekalo gaminimo patarimai

Pagrindinė paslaptis norint gauti lygų ir vientisą džemą – kruopštus uogų sutrynimas. Jei norite džemo be sėklyčių ir šakelių, naudokite sietelį arba uogų spaudimo prietaisą, kuris padės atskirti visas nereikalingas dalis. Džemui virti rekomenduojama naudoti nerūdijančio plieno puodą, kuris užtikrina tolygų kaitinimą ir neleidžia džemui pridegti.
Kalorijos
  • Iš viso: apie 2500 kcal
  • Porcijoje (šaukštas džemo): apie 50 kcal
 

Ingredientai

    ~Apie 8–10 mažų stiklainių:
    • raudonieji serbentai: 1 kilogramo
    • cukrus: 1 kilogramo (arba 800 gramų, jei mėgstate rūgščiau) 
    • vanduo
    • likeris arba brendis: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplaunami raudonieji serbentai ir dedami į didelį puodą. Įpilkite šiek tiek vandens, kad padengtų puodo dugną.
  2. 2. Užkaiskite puodą ant vidutinės ugnies ir kaitinkite serbentus, kol jie suminkštėja ir pradeda subliukšti. Maišykite, kad uogos tolygiai minkštėtų.
  3. 3. Kai uogos suminkštėja, nukelkite puodą nuo ugnies ir sutrinkite uogas per sietelį arba specialiu prietaisu, kad neliktų sėklyčių ir šakelių.
  4. 4. Pasverkite gautą raudonųjų serbentų tyrelę ir į ją suberkite tokį pat kiekį cukraus arba šiek tiek mažiau, jei norite mažiau saldaus džemo.
  5. 5. Supilkite serbentų tyrelę atgal į puodą kartu su cukrumi ir maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps.
  6. 6. Kai masė pradeda virti, palikite ją virti apie 5 minutes be maišymo. Tuomet išjunkite ugnį ir nugriebkite susidariusias putas.
  7. 7. Norėdami pridėti papildomo skonio, įpilkite šaukštą likerio arba brendžio, tačiau tai nėra būtina.
  8. 8. Paruoštą džemą supilkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis, kad jie atvėstų ir susidarytų vakuumas.
  9. 9. Santrauka: Šis paprastas raudonųjų serbentų džemas išlaiko natūralų serbentų skonį, suteikdamas subtilų saldžiarūgštį poskonį. Galite reguliuoti cukraus kiekį pagal savo skonį, taip pat pridėti likerio ar kito skonio stipriklio.
Paprastas raudonųjų serbentų džemas