Slyvų ir bananų džemas su cinamonu

2023-07-17 Autorius oSkanu.lt

Slyvų ir bananų džemas su cinamonu
Slyvų ir bananų džemas su cinamonu – tai ypatingas džemas, kuriame dera tropiniai ir rudeniški skoniai, sukuriantys šiltą ir aromatingą gardumyną. Prinokusios slyvos, sumaišytos su saldžiais, kremiškais bananais, suteikia džemui švelnią, tačiau turtingą tekstūrą ir skonį. Cinamonas prideda malonaus prieskonio šilumos, suteikdamas džemui išskirtinį aromatą ir žiemos jaukumo pojūtį. Šis džemas yra natūraliai saldus, su subtilia rūgštele ir gaiviu poskoniu, puikiai tinkantis tepti ant skrebučių, maišyti į jogurtą ar naudoti kepiniams.

Redakcijos komentaras - iš nurodytų ingredientų kiekio išvirs 7 stiklainiai uogienės (stiklainio dydis - 250 ml.).

Daugiau receptų kokį džemą išvirti galite rasti čia.
Daugiau idėjų kur panaudoti slyvas galite rasti čia.

Ingredientai

    • Geltonosios (kaukazinės) slyvos: 1 kg.
    • Bananai: 8 vnt.
    • Cinamonas: 1 arb. š.
    • Uogienių cukrus: 1 kg.
    • Vanduo: 100 ml.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Slyvas perpjauti per pusę, išimti kauliukus ir sudėti į puodą. Prie slyvų suberti cukrų ir supilti vandenį.
  2. 2. Puodą statyti ant vidutinės kaitros ir virti tol, kol slyvos suminkštės.
  3. 3. Prie suminkštėjusių slyvų sudėti pjaustytus bananus ir suberti cinamoną. Išmaišyti.
  4. 4. Viską pavirti tol, kol bananai suvirs ir masė pradės tirštėti.
  5. 5. Baigus virti viską sutrinti trintuvu ir išpilstyti į staiklainėlius.

Atsakinėjama į Komentarą

Slyvų ir persikų uogienė
(1)