Obuolienė su citrusų žievelėmis ir prieskoniais

2018-08-23 Autorius Nekenčiu virtuvės

Obuolienė su citrusų žievelėmis ir prieskoniais
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~1 litras uogienės.

Ingredientai

    • kietesni, tvirtesni obuoliai: 1 kilogramo (sutvarkyti, supjaustyti kubeliais arba storesnėmis skiltelėmis)
    • cukrus: ~300-400 gramų (priklausomai nuo obuolių saldumo)
    • apelsino žievelės: iš 1 vnt.
    • citrinos žievelės: iš 1 vnt.
    • cinamono lazdelės: 3-4
    • gvazdikėliai: 10
    • kardamono ankštelės: 5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių obuolius užpilame su cukrumi bei paliekamei bent per naktį (galite iki 1,5 paros).
  2. 2. Po to nuo apelsino bei citrinos nulupame žieveles ir pasmulkiname (aš visada stengiuosi baltos dalies išvengti, nes man tas kartumas ne itin patinka). Sudedame prie obuolių. Ten pat suberiame ir prieskonius.
  3. 3. Tada vis atsargiai pamaišydamos paverdame maždaug 30 minučių. Cinamono lazdeles ištraukiame, obuolienę supilstome į paruoštus stiklainius bei laikome vėsiai. Mėgaujamės!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau obuolienių receptų rasite: Obuolienės.