Autorius apie receptą
Šis receptas sujungia klasikinį lietuviškos vasaros simbolį – braškes – su egzotiškuoju kiviu, suteikiančiu papildomo gaivumo ir šiek tiek rūgštelės. Uogienė išsiskiria malonia tekstūra – ne per skysta, bet ir ne per kieta – artima marmelado konsistencijai. Malti žalieji pipirai subtiliai paryškina vaisių skonį ir suteikia neįprasto, tačiau labai malonaus poskonio.
Šis marmeladas puikiai tinka ne tik kasdieniam vartojimui, bet ir kaip dovana – į stiklainius supiltas ryškiai raudonos spalvos skanėstas su žalsvais kivių gabalėliais atrodo ne tik gardžiai, bet ir puošniai. Tai vienas tų receptų, kurį norisi kartoti kasmet, ypač kai braškių sezonas pasiekia piką, o prinokę kiviai parduotuvėse vilioja savo kvapu ir sultingumu.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Braškes galima pakeisti avietėmis arba šaldytomis trintomis uogomis, jei nėra šviežių braškių sezono metu.
- Kivius galima keisti rūgštesnėmis žaliomis slyvomis arba agrastais, išlaikant tą pačią rūgštelę.
- Uogienių cukrų galima keisti paprastu cukrumi su natūraliu pektinu (apie 15 g 1 kg vaisių).
- Malti žalieji pipirai gali būti pakeisti šviežiai maltais baltųjų pipirų grūdeliais subtiliam aromatui.
- Citrinos žievelę galima keisti laimo žievele, jei norisi šiek tiek tropinio skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vaisius visada nuplaukite ir nusausinkite, kad į marmeladą nepatektų perteklinės drėgmės.
- Citrinos žievelę tarkuokite tik geltonąją dalį – baltoji dalis suteikia kartumo.
- Virimo metu būtina nugraibyti putas – taip užtikrinamas ilgesnis galiojimo laikas ir geresnė marmelado išvaizda.
- Stiklainius ir dangtelius būtina sterilizuoti – tai padeda išvengti pelėsio ir rūgimo.
- Uždarius stiklainius, verta juos apversti dangteliais žemyn ir palaikyti 5–10 minučių – tai padės geriau užsandarinti.
Atsiliepimai
Virga
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
Matau
ona
Atsakyti
R
Rasa
Atsakyti
Julija
...
Atsakyti
Marija
Aris
Atsakyti