Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 1 litras uogienės.
Ingredientai
džiovinti abrikosai: 500 gramų
vanduo: 1 litro
cukrus: 500 gramų
citrinų sultys: iš 2 vnt.
nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių abrikosus supjaustykite ganėtinai smulkiai (vieną abrikosą - į maždaug 5 dalis).
2. Tada dėkite į sietelį bei perliekite su karštu vandeniu. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu bei užvirinkite. Pavirkite maždaug 20 minučių bei išjungusios ugnį paliekite pastovėti tame vandenyje per visą naktį.
3. Po to į pastovėjusius abrikosus suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis bei sudėkite nutarkuotas citrinos žieveles. Viską pavirkite maždaug 50-60 minučių. Nepamirtame vis pamaišyti, kad neprisviltų.
4. Galiausiai sudėkite į sterilius indelius. Mėgaukitės!
5. Pastebėjimas: Labai gardi ir verta Jūsų dėmesio uogienė. Ji gaunasi ganėtinai saldi, todėl aš labiausiai ją mėgstu naudoti pyragų bei bandelių įdarams.
6. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės