1. Iš pradžių visas daržoves kruopščiai nusiplaukite bei nusisausinkite.
2. Svogūnus susmulkinkite, špinatus bei salotas suplėšykite rankomis, ridikėlius supjaustykite įvairaus stambumo bei formų griežinėliais/pusrutuliais/šiaudeliais ar visaip kaip, kaip tik vaizduotė leidžia. Viską išmaišykite rankomis.
3. Tuomet į atskirą indelį pasidarykite užpilą, kuriam panaudokite alyvuogių aliejų, šiek tiek citrinos sulčių. Aliejaus bei sulčių santykis turėtų būti maždaug 3:1. Turėtų gautis kiek rūgštokas užpilas.
4. Tada į jį įberkite druskos ir pipirų, viską išmaišykite bei paragaukite ar tikrai visko užtenka (čia jau skonio reikalas, todėl proporcijų neverta rašyti).
5. Po to užpilu užpilkite paruoštas salotas bei sudėkite į lėkštes. Norint suteikti žaismingumo salotoms, siūlome užbarstyti sezamo sėklų (arba nekepintų moliūgų sėklų/saulėgrąžų). Skanaukite!
6. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.