Pašteto užkandukai

2018-05-31 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Pašteto užkandukai

Ingredientai

    • vištienos kepenėlės: 450 gramų
    • pienas: 450 mililitrų
    • stipri kava: 2 šaukštų
    • saulėgrąžų aliejus: 2 šaukštų
    • brendis: 50 mililitrų
    • sviestas: 100 gramų
    • druska: pagal skonį
    • malti baltieji pipirai: pagal skonį
    • tešlos indeliai: 20
    • ikrai: 50 gramų
    • švieži krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kepenėles užpilame šaltu pienu bei paliekame mirkti bent kelias valandas arba per visą naktį. Piene išmirkytas kepenėles nusausiname bei supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų bei jame apkepiname kepenėles (maždaug 6-8 minutes).
  2. 2. Tuomet ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilame brendį bei kavą. Nukeliame nuo ugnies, suberiame druską ir pipirus ir dar karštas kepenėles sutriname maisto smulkintuvu. Sudedame sviestą bei gerai viską išmaišome, kad sviestas ištirptų.
  3. 3. Tada į tešlos indelius su konditeriniu švirkštu išspaudžiame pašteto masės bei papuošiame ikrais ir krapais. Skanaujame!
  4. 4. Pastebėjimas: Galima paštetą palaikyti ir šaldytuve, kad pravėstų, ir tik tuomet dėti į tešlos indelius.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau užkandukų receptų rasite: Užkandukai.
Silkių "sušiai"
(32)
Keptos traškios šparaginės pupelės tešloje
(12)