Sraigių ikrai tai visiškai išskirtinis, labai labai švelnaus skonio produktas, kuris patiks ir tiems, kurie nelabai mėgsta taip vertinamus žuvų ikrus. Prancūziškai sraigių perlais vadinami ikrai yra baltos spalvos, vos vos juntamo švelnaus kvapo, taip pat švelnaus bet tuo pačiu savito skonio. Lietuvoje sraigių ikrai yra ganėtinai naujovė. Sraigių ikrus vartoti yra labai paprasta, o kaip produktas jie pasižymi itin dideliu maistingumu. Sraigių perlai įprastai yra patiekiami kaip užkandis, ganėtinai dažnai derinami su pieno produktais: sviestu, grietine, sūriu bei šviežiai kepta kaimiška duona... skanumėlis! Pagrindinė taisyklė tokia, kad viskas būtų švelnu, todėl jei užkandį norisi pasūdyti arba pagardinti pipirais - darome tai labai labai atsargiai.
Mingailė
Atsakyti
Rima