1. Iš pradžių perlines kruopas užpilame su šaltu vandeniu bei paliekame porai valandų, kad išbrinktų. Paskui kruopas išerdamei, kol taps visiškai minkštos, ir nukošiame. Tai daugiausiai laiko užimantis procesas šiame recepte. Bet kadangi kruopos bus ruošiamos su daržovėmis, tai jas galite išsivirti ir iš anksčiau.
2. Tuomet keptuvėje ištirpiname sviestą bei pakepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Sudedame supjaustytą papriką bei žiedynais suskaidytą brokolį. Šiek tiek pakepiname, uždengiame keptuvę dangčiu bei leidžiame porą minučių pasitroškinti. Tik netroškiname per ilgai, reikia tik porą minučių, nes kitu atveju brokolis tampa per minkštas.
3. Po to į kepančias daržoves suberiame išvirtas kruopas, išmaišome, pagardiname druska, pipirais, maltais indiškais kmynais bei kalendromis. Įdedame nuluptus bei kubeliais supjaustytus pomidorus, alyvuoges, grietinę ir išmaišome. Patroškiname dar porą minučių, užbarstome kapotų petražolių bei patiekiame. Skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau sveikos mitybos receptų rasite: Sveiki patiekalai.