Vegetariški raudonųjų lęšių miltų paplotėliai - kotletai

2024-11-10 Autorius Jurgittos receptai

Vegetariški raudonųjų lęšių miltų paplotėliai - kotletai
Jei dar nežinojote, tai dabar žinosite - lęšiai turi labai didelį kiekį baltymų. Dėl savyje esančios geležies jie yra itin teigiamai vertinami vegetarų. Nors aš pati mėsą ir valgau, kartais paįvairinu savo mitybos racioną ir tokiais patiekalais. Buvo tikrai labai skani vakarienė, kurią pagaminti itin paprasta. :)

Ingredientai

    • raudonų lęšių miltai: 2,5-3 puodelių
    • vanduo: 1 puodelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: šiek tiek (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lęšių miltus sumaišykite su vandeniu bei druska. Tešlą paminkome, nes ji gaunasi ganėtinai tvirta.
  2. 2. Tuomet stalą išklokite su kepimo popieriumi, nuo tešlos gnybkite maždaug graikinio riešuto dydžio gabaliukus, juos tarp delnų susukite į kamuoliukus ir tokiuose pačiuose miltuose, paspausdami pirštais iš abiejų pusių, formuokite paplotėlius - maždaug 4 milimetrų storio. Arba galite formuoti didesnius - tarsi kotletus. Kaip labiau patinka. Man asmeniškai patinka plonesni, o štai vyras labiau mėgsta didesnius, kad nebūtų kaip blynai.
  3. 3. Tada į įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir paskirstykite jį per visą plotą.
  4. 4. Dėkite paplotėlius ir apkepkite iš abiejų pusių. Kepti reikia neilgai (priklausomai kokio storio pasigaminote). Šiek tiek apskrudiname ir gana.
  5. 5. Paplotėliai gaunasi tvirti ir apskrudę. Labai skanu patikti su natūraliu sojų jogurtu. Taip pat tinka ir prie sriubos.
  6. 6. Skanūs ir šilti, ir jau atvėsę. Skanaus!

Vaida Malinauskienė

Aš tai irgi gaminu plonus tokius paplotėlius. Tikrai labai skanu, nors ir nesu vegetarė. :)
Atsakyti
Vegetariški raudonųjų lęšių miltų paplotėliai - kotletai
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)
Varškėčiai su špinatais
(1)
Šiltos Briuselio kopūstų salotos
(1)
Paprika, įdaryta kuskuso kruopomis
(1)