Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 4 mažesni stiklainiukai
Ingredientai
persikai: 1 kilogramo (jau nuluptų ir supjaustytų)
cukrus: 400 gramų
vanilės ankštys: 1
brendis: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Pastebėjimas: Jeigu mėgstate uogienėse vaisių gabaliukus, tai persikus tiesiog pjaustome smulkiau. Aš asmeniškai nelabai mėgstu, tai viską blenderiuoju (be to šitaip greičiau).
2. Iš pradžių persikus užpilame cukrumi, įdedame išgremžtą vanilės ankšties turinį ir pačią ankštį, pamaišome ir paliekame šiek tiek pastovėti.
3. Po to uždedame virti ir verdame vis nugraibydamos maždaug pusvalandį. Reikia stebėti koks tirštumas Jums patinka. Šitai uogienė nebus jau labai "džeminė" (jei taip galima pavadinti), bet būtent tokia skystoka itin dera prie bandelių.
4. Prieš pat pabaigą įpilame šiek tiek brendžio, užkaitiname ir išėmusios vanilės ankštį supilstome į sterilius stiklainiukus. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.
Atsakinėjama į Komentarą