slyvos: pagal skonį (išvalytis, supjaustytos į keturias dalis)
Trupiniams:
sviestas: 85 gramų
miltai: trijų ketvirtadalių stiklinės
cukrus: trečdalio stiklinės
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių minkštą sviestą su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išsukite iki purumo. Įmuškite kiaušinį, dar kartą išplakite. Įdėkite grietinės, citrinos žievelę, išmaišykite.
2. Įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais bei druska. Maišykite, kol tešla taps vienalytė.
3. Tuomet kepimo formos dugną išklokite su kepimo popieriumi, šonus patepkite sviestu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstykite tešlą, ant jos sudėkite paruoštas slyvas.
4. Po to trupiniams sumaišykite visus ingredientus, jeigu mėgstame galite įdėti cinamono bei kardamono. Užbarstykite jais slyvų sluoksnį.
5. Pyragą kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių. Lepinkitės!
6. Pastebėjimas: Manau vietoje slyvų galite drąsiai dėti mėgiamas uogas arba vaisius, pagal savo skonį.
7. Rekomendacija: Daugiau pyragų su slyvomis receptų rasite: Pyragai su slyvomis.