Pyragas "Magdė"

2018-09-18 Autorius oSkanu.lt

Pyragas "Magdė"

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 90 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 1-1,5 stiklinės
    • obuolių džemas (aptepimui)
    Kremui:
    • želatina: 15 gramų
    • cukrus: 180 gramų
    • vanduo: 100 gramų
    • kiaušinių baltymai: 140 gramų (3-4 vnt.)
    • citrinų rūgštis: 5 gramų
    • kondensuotas pienas su cukrumi: 190 gramų
    • kakava: 20 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Kambario temperatūros sviestą ištriname su kiaušiniu bei cukrumi, supilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tada išminkome minkštą tešlą, kad neliptų prie rankų, ir išklojame į riebalais išteptą kepimo skardą. Kepame maždaug 15-20 minučių iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol dailiai pagels. Iškeptą pagrindą atvėsiname bei aptepame obuolių džemu.
  2. 2. Kremas: Želatiną užmerkiame bei ištirpiname. Cukrų ir vandenį kaitiname tol, kol ims kilti burbuliukai. Tuo pačiu metu išplakame kiaušinių baltymus. Verdantį sirupą plona srovele supilame į baltymus. Plakame toliau, įberiame citrinų rūgšties. Tuomet atskirame inde sumaišome ištirpintą sviestą, kondensuotą pieną bei kakavą. Baltymų masei pravėsus, supilame sviesto, kondensuoto pieno bei kakavos mišinį. Po to supilame ištirpintą želatiną.
  3. 3. Galiausiai paruoštą kremą supilame į formą ant trapaus papločio. Šaldome bent kelias valandas. Mėgaujamės!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.

Denisas

O kiek sviesto kremui? (matau pagrindui 100g)
Atsakyti
Greitas minkštas pyragas
(13)