Pyragas su trešnėmis

2018-05-24 Autorius oSkanu.lt

Pyragas su trešnėmis

Ingredientai

    • trešnės: 500 gramų
    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • marcipano masė: 100 gramų
    • cukrus: 125 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių trešnes nuplauname, nuskabome kotelius bei išimame kauliukus. Sviestą rankiniu plaktuvu išsukame kartu su marcipanu iki vientisos šviesios masės. Suberiame cukrų bei plakame maždaug 5 minutes. Po vieną, nuolatos plakdamos, įmušame kiaušinius.
  2. 2. Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros.
  3. 3. Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska bei cinamonu. Mišinį įsijojame į sviesto bei kiaušinių masę.
  4. 4. Tada 24 centimetrų skersmens išardomą kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi arba ištepame sviestu bei pabarstykite miltais. Sukrečiame tešlą į kepimo formą. Ant viršaus išdėliojame trešnes.
  5. 5. Dedame į įkaitintą orkaite bei kepame maždaug pusvalandį, iki kol dailiai paruduos. Išimame kepimo formą, uždengiame su folija bei gražiname pyragą kepti dar maždaug 15-20 minučių.
  6. 6. Iškepusį pyragą atvėsiname kepimo formoje. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Bananų duona su avižiniais miltais ir graikišku jogurtu
(1)
Kriaušių pyragas su migdolais
(3)