vanilinio pudingo milteliai (turi būti saldūs, su cukrumi): 120 gramų (jeigu vanilinio pudingo milteliai yra nesaldūs, tada reikia papildomai pridėti 50 gramų cukraus)
pienas: 750 mililitrų
vanilinis cukrus: 20 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į kepimo formą (20x30 centimetrų dydžio) įtiesiame kepimo popierių.
2. Pasiruošiame tešlą: Į dubenį suberiame prasijotus miltus kartu su kepimo milteliais, bulvių krakmolą, druską, cukrų ir vanilinį cukrų, taip pat per burokinę tarką įtarkuojame šaltą sviestą. Viską gerai patriname pirštais.
3. Tuomet įmušame kiaušinių trynius bei suminkome tešlą. Tešlą padaliname į dvi dalis.
4. Vieną dalį tešlos įdedame į šaldytuvą, o kitą įdedame į kepimo formos dugną bei pirštais tešlą išlyginame, padarome aukštesnius kraštelius.
5. Tešlos dugną subadome šakute.
6. Paruošiame įdarą: Į dubenėlį supilame tris ketvirtadalius puodelio šalto pieno bei sumaišome su pudingo milteliais. Kita likusį pieną verdame su vaniliniu cukrumi. Kai pienas pradeda virti, įpilame pieną sumaišytą su pudingo milteliais bei nuolatos maišydamos verdame. Kai sutirštėja, nuimame nuo ugnies bei atvėsiname.
7. Tada rabarbarus supjaustome gabaliukais bei išdėliojame ant tešlos. Ant rabarbarų viršaus lygiu sluoksniu paskleidžiame šiltą pudingo masę. Likusią tešlą išimame iš šaldytuvo bei sutrupiname rankomis ant pudingo viršaus.
8. Po to kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 40 minučių. Iškepusį pyragą atvėsiname formoje, paskui išimame iš jos, perkeliame ant grotelių bei atvėsiname visiškai. Pabarstome cukraus pudra. Lepinamės!
9. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.