Raugintų kopūstų troškinys su kalakutiena

Ingredientai

    • rauginti kopūstai: 1 kilogramo
    • morkos: 2 (vidutinio dydžio)
    • rūkyti lašinukai: 70 gramų
    • svogūnai: 2 (didesnių)
    • cukrus: 1 šaukštelio
    • vanduo: 1 stiklinės
    • kalakutiena: 700 gramų (arba kitokios paukštienos mėsa)
    • bulvės: 7-8
    • pipirai
    • druska
    • česnakas: 2 skiltelių
    • rozmarinas
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lašinukus smulkiai supjaustome bei pakepame keptuvėje su svogūnu. Tada morkas sutarkuojame burokinės tarkos pagalba bei truputį apkepame( apie 3-4 minutes), kartu su lašinukais, kai šie apkeps su svogūnais.
  2. 2. Tada kopūstus nuspaustus sudedame į troškinimui skirtą puodą, supilame keptuvės turinį, išmaišome, įdedame lauro lapelių trejetą, kvapniųjų pipirų, ant viršaus supjaustome griežinėliais svogūną ir sudedame gabalais supjaustytą ir iš anksto pamarinuotą kalakutieną (česnako pora skiltelių, aliejaus šaukštą, pipirų ir druskos).
  3. 3. Po to aplink apdedame bulvėmis, supjaustytomis per pusę, pabarstome rozmarinu, išmaišome vandenyje cukrų ir supylus į puodą, uždengiame ir pašauname į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę troškintis apie 50 minučių, paskui nuimame dangtį ir leidžiame paskrusti bulvėms ir mėsai, kol paraus. Skanaujame!
Raugintų kopūstų troškinys su kalakutiena

Atsiliepimai

Vištienos ir avinžirnių karis su kokosų pienu
(1)
Cukinijų, paprikų ir baklažanų troškinys
(31)
Pupelių - dešrelių troškinys
(5)
Vieno puodo vakarienė: Jautienos troškinys su baklažanais
(1)
Noodles makaronų, daržovių ir sojos troškinys su pievagrybiais
(1)