Pastaruoju metu kiauliena mano virtuvėje būna gaminama retokai. Ne dėl to, kad man ji nepatiktų, bet kažkaip, kai iš jos gaminau daug, ji pabodo ir pradėjau rinktis įvairesnę mėsą. Bet visai neseniai viename receptų žurnale pamačiau receptą pavadinimu "kiaulienos karis" ir mane labai sudomino. Iškart akimis permečiau visus ingredientus ir labai nustebino, kad jame kiaulienos mentė yra derinama su medumi.
Ir jau tą patį vakarą nusprendžiau pasigaminti. Ar tai tikrai tradicinis karis? Man labiau gal priminė troškinį, todėl pavadinime palikau abu pavadinimus. Rezultatas - labai skanus ir aromatingas patiekalas, kuriame naudojami dar ir abrikosai. Tikrai kažkas naujo ir neragauti iki šiol. Šitaip paruošta kiauliena gavosi labai labai minkšta, o medus ir abrikosai jai suteikia pikantiškumo.
Ar šitaip gaminsiu ir ateityje? Galiu garantuoti, kad taip, receptas papuolė tarp tų, kuriuos pasižymėjau "būtinai kartosiu", tad dabar atėjo ir Jūsų eilė pasigaminti. :)