skirtingos dydžio žvaigždžės formos sausainių formelės (tinka ir iš tvirto popieriaus iškirpti žvaigždės formos trafaretai)
Recepto paruošimas
1. Kepkite meduolius: Pirmiausia sviestą išsukame su cukrumi bei druska. Įmušame kiaušinį, sudedame medų bei visus prieskonius, plakame kol masė taps puri. Tada kitame dubenyje sumaišome persijotus miltus su kepimo milteliais. Miltų mišinį pamažu įmaišome į plakinį bei išminkome vientisą, elastingą tešlą. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę bei įdedame mažiausiai 2 valandoms į šaldytuvą (aš pati laikiau šaldytuve per visą naktį).
2. Po to orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Miltais pabarstome stalo paviršių, tešlą iškočiojame bei išspaudžiame skirtingo dydžio penkiakampes žvaigždes (aš pati dariau po 3 vienetus skirtingo dydžio). Dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos bei kepame maždaug 8 minutes, kol pagels.
3. Iškepusius meduolius atvėsiname.
4. Gaminkite glajų: Kiaušinio baltymą gerai išplakame mikserio pagalba, sudedame cukraus pudrą, gerai išplakame, įdedame citrinos sulčių bei vėl gerai išplakame, kol gausime tvirtą standžią masę.
5. Jeigu norisi, į glajų įmaišome maistinių dažų.
6. Statykite eglutė ir dekoruokite: Pradedame nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos. Meduolio centrą bei kampus aptepame pasigamintu cukraus glajumi. Ant šio meduolio dedame antrą meduolį, ir taip iki pat mažiausios, kol gausime norimą eglutės forma.
7. Po to ant eglutės viršūnės meduolį ne "paguldykite", o "pastatykite", priklijuodamos su cukraus glajumi.
8. Paliekame eglutę išdžiūti bei sutvirtėti. Ne tik gražu, bet ir skanu. Mėgaujamės!
9. Pastebėjimas: Aš šį kartą gaminau iš dvigubos normos.