Receptas: Pyragas su avietėmis

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 0,75 stiklinės (1 stiklinė - 250 ml.)
    • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 1,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 0,5 stiklinės
    • avietės: ~500 gramų (naudojau šaldytas)
    • cukraus pudra: apibarstymui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius gerai išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi (maždaug 10 minučių). Tada miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Juos persijokite. Į kiaušinių masę sudėkite miltų mišinį bei atsargiai, šluotele sumaišykite (padarydamos kuo mažiau judesių iš apačios į viršų). Paskui įpikite aliejaus bei dar kelis kartus permaišykite.
  2. 2. Kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi bei joje paskirstykite tešlą. Ant viršaus išdėliokite avietes, lengvai paspausdamos (jeigu yra šaldytos, jų atšildyti nereikia). Tuomet kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Išėmusios iš orkaitės atvėsinkite bei tik po to apibarstykite cukraus pudra. Skanaukite!
  3. 3. Rekomendacija: Daugiau pyragų su avietėmis receptų rasite: Pyragai su avietėmis.
Kakavinis varškės pyragas "Rusiškas plėšytas"
(2)
Kokosinis pyragas su kefyru
(15)
Figų ir migdolų pyragas
(2)