Greitas trupininis pyragas su uogiene - geriausias receptas

2025-04-04 Autorius oSkanu.lt

Greitas trupininis pyragas su uogiene - geriausias receptas
Greitas trupininis pyragas su uogiene – tai paprastas, tačiau itin skanus klasikinis desertas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Šis trapios tešlos pyragas su uogiene susideda iš traškaus ir gardaus sviestinio trupinių pagrindo, kuris puikiai dera su saldžia bei šiek tiek rūgščia uogiene. Trupinių tekstūra suteikia pyragui malonų traškumą, o uogienė prideda gaivumo ir saldumo.
Reklama
Ad Placeholder

Tai puikus desertas, kurį galima greitai pagaminti, kai norisi kažko gardaus be didelio vargo. Šį pyragą galima ruošti su mėgstama uogiene – aviečių, braškių, serbentų, vyšnių ar slyvų, taip suteikiant desertui skirtingus skonio atspalvius.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Miltai: vietoj įprastų kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba pakeisti dalį (apie 100 g) miltų avižiniais dribsniais dėl papildomo skonio ir tekstūros.
  • Cukrus: baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelės poskonį, arba naudoti medų (apie 120-150 g) vietoje dalies cukraus.
  • Sviestas: jei neturite sviesto, galite naudoti margariną, tačiau atminkite, kad skonis šiek tiek keisis. Taip pat galima išbandyti kokosų aliejų (kietą) vietoje dalies sviesto.
  • Uogienė: absoliučiai bet kokia uogienė tiks šiam pyragui – nuo klasikinės braškių, aviečių ar vyšnių iki egzotiškesnių abrikosų, persikų ar net citrusų marmelado. Galima naudoti ir šviežias uogas sumaišytas su šiek tiek cukraus ir krakmolo.
  • Kiaušinis: jei laikotės veganinės mitybos, kiaušinį galima pakeisti 3 valgomaisiais šaukštais obuolių tyrės.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Tobulam trupininiam pyragui pagaminti verta atkreipti dėmesį į šiuos niuansus:
 
  1. Sviestas būtinai turi būti šaltas – tiesiog iš šaldytuvo. Tai užtikrina, kad tešla turės reikiamą trupinių tekstūrą.
  2. Tešlą geriausia maišyti rankomis, bet ne per ilgai – jei per daug minkysite, sviestas sušils ir tešla taps per minkšta.
  3. Uogienės sluoksnis neturėtų būti per storas – optimalus storis apie 0,5-1 cm, kitaip pyragas gali likti neišdžiūvęs viduryje.
  4. Jei naudojate naminę uogienę, kuri yra skystesnė, įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą krakmolo, kuris padės jai sutirštėti kepant.
  5. Pyrago paviršių galite papuošti smulkintais riešutais arba migdolų drožlėmis prieš kepimą – tai suteiks papildomo skonio ir tekstūros.
  6. Iškepusį pyragą būtinai palikite atvėsti formoje bent 20-30 minučių, tik tada pjaustykite – taip jis nesusitrupins.
  7. Jeigu uogienė saldesnė, į tešlą dėkite mažiau cukraus. 
  8. Pyragas skaniausias ka tik iškeptas. O sandariai supakuotas puikus išlieka dar kelias dienas. 

Ingredientai

    • Miltai: 420 g
    • Cukrus: 150-200 g 
    • Druska: žiupsnelis
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Šaltas sviestas: 220 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Uogienė: 400 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros.
  2. 2. Į didelį dubenį berti miltus.
  3. miltai dubenyje
  4. 3. Prie miltų suberti cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  5. cukrus ir kepimo milteliai dubenyje
  6. 4. Sutarkuoti šaltą sviestą ir sudėti prie miltų.
  7. tarkuotas sviestas dubenyje
  8. 5. Taip pat į dubenį įmušti kiaušinį.
  9. įmušti kiaušinį į dubenį
  10. 6. Rankomis viską trinti tarp pirštų, kol masė taps trupinių tekstūros. Gautą masės dalį (2/3 tešlos) sudėti į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą
  11. tešla sutrupinta į formą
  12. 7. Tešlos paviršių išlyginti paspaudžiant.
  13. sulyginta tešla formoje
  14. 8. Ant tešlos paskleisti pasirinktą uogienę.
  15. užtepti sluoksnį uogienės
  16. 9. Likusią tešlos dalį užtrupinti ant uogienės sluoksnio.
  17. viršutinis tešlos sluoksnis užtrupintas
  18. 10. Pyragą dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 45 min.

Danguolė

Naudingas
(7)
Nieko nenoriu įžeisti, bet video, kurį nurodėte:" trupinis pyragas su obuoliais" - tai ir yra normalus trupininio pyrago receptas, koks ir tūrėtų būtį, su tešlos palaikymu šaldytuve ir t.t, o šis receptas..keistokas
Atsakyti

R

Naudingas
(0)
Ne keistokas receptas tikrai, labai puikiai ir skaniai gaunasi, o jūsų su palaikymu tešlos šaldytuve yra kitas receptas, bet geras taip pat

Rima Paulavičienė

Naudingas
(12)
Skanus.
Atsakyti

Asta Miliauskienė-Verikaitė

Naudingas
(8)
TAIP Labai paprastas ir skanus
Atsakyti

Edvina Subačiūtė-Baltrušaitienė

Naudingas
(17)
Kepu kepu kepu ir niekaip nepabosta. Tobulas receptas💓
Atsakyti

Jurate Treinyte

Naudingas
(0)
Pamėginsiu

Sigita Lipskienė

Naudingas
(15)
Labai dažnai darau, patinka visiem ir lengva pagaminti 😊 dedu mažiau cukraus ir dar varškės po uogienes sluoksniu 👌
Atsakyti

Rita

Naudingas
(0)
Labukas. Kiek varškės dėti po apačia, tai yra koks maždaug sluoksnis? Ačiū

Zita

Naudingas
(4)
Labai skanus pyragas, dažnai kepu
Atsakyti

Aldona

Naudingas
(6)
Gaminau, labai patiko, ačiū už receptą gaminsiu daug dažniau :) nieko net nereikia keist recepte, kaip tik tiko mano skoniui.
Atsakyti

Irena

Naudingas
(5)
Visiškai pritariu. Nuostabiai pavyksta šis pyragas.

Antanas

Naudingas
(4)
nors aš pyragus kepu gal kartą per metus, bet šį kartą viskas pavyko. Labai paprastas ir geras receptas.
Atsakyti

Neringa

Naudingas
(16)
Kartais kyla tokia mintis, kad puse komentatorių nežinia iš kur išlindę... konditerija yra toks dalykas gamini bandai kol išeina, pas kiekviena skirtinga orkaitė, skirtingos firmos ingridientai, viskas įtakoją laiką, trukmę, skonį... kepat kol iškepa... o Pyragas yra super!!!
Atsakyti

Laima

Naudingas
(3)
100%su jumis sutinku

VVvvv

Naudingas
(0)
Konditeriai stebi , 👍👍👍

Ona Kieviniene

Naudingas
(0)
Pats geriausias komentaras. Labai teisinga pastaba. Aš irgi dažnai ką nors bandau truputį pakeisti, o kai iškepu, tai visada džiuginu kaimynus 😉

Irena

Naudingas
(30)
Pats nerealiausias!
Atsakyti

Pyragas

Naudingas
(85)
Ar nieko nepamirsot? Kazkaip nlb gaunasi tie trupiniai nuo suminkytu ingredientu
Atsakyti

Iev

Naudingas
(50)
Viskas gaunasi

LEONIJA....

Naudingas
(28)
AČIŪ...,dažnai kepu....PATIKO....

Vita

Naudingas
(16)
Tarkuokit atsaldyta tesla ant virsaus su burokine tarka ir gausis trupiniai

Stanislava

Naudingas
(4)
Puikus receptas. Labai lengvai ir greitai pagaminamas. Tik aš esu varškės mėgėja, tai prieš dėdama uogienę įdedu ir varškės. Labai skanu.
Atsakyti

I

Naudingas
(4)
Viskas gerai, tik uogienės, mano nuomone, per daug...Pakaktų ir kokių 300 ml...
Atsakyti

Rasa

Naudingas
(3)
Visiems labai patiko. O jau recepto paprastumas! 😁
Atsakyti

Ingrida

Naudingas
(4)
Labai skanus ACIU
Atsakyti

Kristina

Naudingas
(1)
Šitą receptą turiu ir kepu dažnai,labai greitas ir skanus pyragas,aš dar pabarstau cukraus pudrą iškepus ant viršaus
Atsakyti

Danute

Naudingas
(2)
Jo labai greit pasigamina ir labai skanu🥧
Atsakyti

Labai skanu

Naudingas
(2)
Bandžiau šiandien 07.09.2023 pirmą kartą, labai skanus ir paprastai gaminamas. Viskas pavyko tobulai. Dėkui už receptą. Nuo šiol šis pyragas bus mano favoritas. Įkeliu foto
Atsakyti
Greitas trupininis pyragas su uogiene - geriausias receptas

Labai skanu

Naudingas
(2)
Net nesulaukėm kol pilnai atšals. Super skanus.
Atsakyti
Greitas trupininis pyragas su uogiene - geriausias receptas

Danutė

Naudingas
(29)
Kepsiu jau šiandien. Ačiū už receptą.
Atsakyti

Receptų mylėtoja

Naudingas
(25)
Eina sau kaip patiko šis receptas, visoms savo draugėms nusiunčiau nuorodą. Tą pačią savaitę kai atradau, tai net tris kartus kepiau šį trupininį pyragą. Nu žiauriai patiko :) apsivalgymas ir kilogramai ant pilvo tiesiog garantuoti, bet gyvenam gi tik kartą.
Atsakyti

Grazė

Naudingas
(28)
Aciū už receptą! Tikrai nuostabaus skonio pyragas!! Svarbiausia laabai paprasta ji daryti
Atsakyti

World Recipes Lietuva

Naudingas
(10)
Labai džiugu, kad patiko :)

Dovile

Naudingas
(41)
Norejau paklausti ar reikia gilios kepimo formos ar neisbegs jei kepsiu taip vadinamoj „blekoj”:)
Atsakyti

World Recipes Lietuva

Naudingas
(25)
Išbėgti neturėtų, jeigu uogienė bus kiek tirštesnė :) nebent labai skystą naudosite, tada gal... Bet vistiek neturėtų :)

Daiva

Naudingas
(6)
Labai skanus ir greitai pagaminamas pyragas?
Atsakyti

Birute Jakuskiene

Naudingas
(16)
As tai dar atsaldau tesla saldytuve tik tada darau pyraga.
Atsakyti

Jana

Naudingas
(12)
Labai patiko kitą dieną valgant dar skanesnis
Atsakyti

Laima

Naudingas
(44)
O sviestas turi buti ,,tikras,, ar gali buti ir misinys?
Atsakyti

Vilma

Naudingas
(35)
Puikus receptas.Labai lengvai ir greitai pagaminamas.Be jokiu ceremoniju!Nereikia laikyti šaldytuve,kaip kituose receptuose ir vistiek liuks!Labai skanus!Ačiū!
Atsakyti

Ernesta

Naudingas
(15)
Labai skanus ! Puikiai pavyko ! Tikrai kepsiu dar kartą :))
Atsakyti

Jolanta

Naudingas
(5)
Sveiki, kaip Jus kepete,virsus apacia, ar su vintiliatoriumi?

Lina

Naudingas
(19)
Man tai sudege.per daug margarino
Atsakyti

Lina

Naudingas
(3)
gal ir pridegė todėl kad naudojot margariną. Recepte parašyta kad dedamas sviestas.

Dovydas

Naudingas
(37)
Labai skanus pyragas man jis labai patiko ir nereikėjo tiek ilgai gaminti kaip kiti pyragai.
Atsakyti

Jurate

Naudingas
(20)
Superinis receptas. Daug variantu trupininio pyrago esu kepus, bet sitas - tobulas. Skanu! Aciu, kad pasidalinot.
Atsakyti

Nijolė

Naudingas
(30)
Šaunuolė kuri įdėjo šį receptą! Mano penkiolikinė anūkė be vargo kepa su mielu noru, vos tik šeimyna paprašo. ( Naikina😀) pernykščias uogienės🤗🤗
Atsakyti

Elena

Naudingas
(5)
Tikrai superinis receptas, mano dukra irgi jau iškepa be problemų ir tada visa šeima skanaujam. Kas su arbata, kas su kava. :)

Monika

Naudingas
(13)
Vakar pabandziau ir labai sekmingai gavosi tikrai puikus receptas Tik TIKRAI MAZIAU DEKIT CUKRAUS JEI UOGIENE SALDI👌🥛
Atsakyti

Daiva Dubakienė

Naudingas
(61)
Neparašėte kokioje temp. ir kiek laiko kepti???
Atsakyti

Regina Zoniene

Naudingas
(19)
Tik parasyta 190laipsniu.kepk,kol iskeps

Martynas

Naudingas
(17)
Viskas parašyta priekyje recepto laipsniai gale laikas

Stanislava

Naudingas
(14)
Reikia atidžiau skaityti receptą... Ten viskas parašyta...

Liucija Lucy

Naudingas
(7)
Jei neradot tai kepti 190°C ir 45 min.🙂

Ieva Telksnienė

Naudingas
(20)
Wow! Is pirmo karto gavosi tirsiog nuostabus pyragas, su ledais valgėme apsilaižydami, puikūs traškūs trupiniai, žiauriai gerai išlaikė formą, tobula!
Atsakyti

Danutė

Naudingas
(9)
Skanus labai.
Atsakyti

Kepėja

Naudingas
(0)
Aš visuomet dedu du kiaušinius ir apatinį sluoksnį taip pat trupinu-užtrunka ilgiau, bet gaunasi daug geriau. :)
Atsakyti

danute

Naudingas
(0)
galima su rabarbarais, tik reikia supjausčius pakaramelizuoti su cukrumi.
Atsakyti

Gražina

Naudingas
(0)
Tobulas! Ačiū
Atsakyti

Vilija

Naudingas
(0)
Puikus receptas. Ačiū!
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Pyragas su agrastais ir migdolais
(1)