Greitas trupininis pyragas su uogiene – tai paprastas, tačiau itin skanus klasikinis desertas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Šis trapios tešlos pyragas su uogiene susideda iš traškaus ir gardaus sviestinio trupinių pagrindo, kuris puikiai dera su saldžia bei šiek tiek rūgščia uogiene. Trupinių tekstūra suteikia pyragui malonų traškumą, o uogienė prideda gaivumo ir saldumo.
Reklama
Tai puikus desertas, kurį galima greitai pagaminti, kai norisi kažko gardaus be didelio vargo. Šį pyragą galima ruošti su mėgstama uogiene –
aviečių,
braškių,
serbentų,
vyšnių ar
slyvų, taip suteikiant desertui skirtingus skonio atspalvius.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Miltai: vietoj įprastų kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba pakeisti dalį (apie 100 g) miltų avižiniais dribsniais dėl papildomo skonio ir tekstūros.
- Cukrus: baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelės poskonį, arba naudoti medų (apie 120-150 g) vietoje dalies cukraus.
- Sviestas: jei neturite sviesto, galite naudoti margariną, tačiau atminkite, kad skonis šiek tiek keisis. Taip pat galima išbandyti kokosų aliejų (kietą) vietoje dalies sviesto.
- Uogienė: absoliučiai bet kokia uogienė tiks šiam pyragui – nuo klasikinės braškių, aviečių ar vyšnių iki egzotiškesnių abrikosų, persikų ar net citrusų marmelado. Galima naudoti ir šviežias uogas sumaišytas su šiek tiek cukraus ir krakmolo.
- Kiaušinis: jei laikotės veganinės mitybos, kiaušinį galima pakeisti 3 valgomaisiais šaukštais obuolių tyrės.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Tobulam trupininiam pyragui pagaminti verta atkreipti dėmesį į šiuos niuansus:
- Sviestas būtinai turi būti šaltas – tiesiog iš šaldytuvo. Tai užtikrina, kad tešla turės reikiamą trupinių tekstūrą.
- Tešlą geriausia maišyti rankomis, bet ne per ilgai – jei per daug minkysite, sviestas sušils ir tešla taps per minkšta.
- Uogienės sluoksnis neturėtų būti per storas – optimalus storis apie 0,5-1 cm, kitaip pyragas gali likti neišdžiūvęs viduryje.
- Jei naudojate naminę uogienę, kuri yra skystesnė, įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą krakmolo, kuris padės jai sutirštėti kepant.
- Pyrago paviršių galite papuošti smulkintais riešutais arba migdolų drožlėmis prieš kepimą – tai suteiks papildomo skonio ir tekstūros.
- Iškepusį pyragą būtinai palikite atvėsti formoje bent 20-30 minučių, tik tada pjaustykite – taip jis nesusitrupins.
- Jeigu uogienė saldesnė, į tešlą dėkite mažiau cukraus.
- Pyragas skaniausias ka tik iškeptas. O sandariai supakuotas puikus išlieka dar kelias dienas.
Danguolė
Atsakyti
R
Rima Paulavičienė
Atsakyti
Asta Miliauskienė-Verikaitė
Atsakyti
Edvina Subačiūtė-Baltrušaitienė
Atsakyti
Jurate Treinyte
Sigita Lipskienė
Atsakyti
Rita
Zita
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Irena
Antanas
Atsakyti
Neringa
Atsakyti
Laima
VVvvv
Ona Kieviniene
Irena
Atsakyti
Pyragas
Atsakyti
Iev
LEONIJA....
Vita
Stanislava
Atsakyti
I
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Danute
Atsakyti
Labai skanu
Atsakyti
Labai skanu
Atsakyti
Danutė
Atsakyti
Receptų mylėtoja
Atsakyti
Grazė
Atsakyti
World Recipes Lietuva
Dovile
Atsakyti
World Recipes Lietuva
Daiva
Atsakyti
Birute Jakuskiene
Atsakyti
Jana
Atsakyti
Laima
Atsakyti
Vilma
Atsakyti
Ernesta
Atsakyti
Jolanta
Lina
Atsakyti
Lina
Dovydas
Atsakyti
Jurate
Atsakyti
Nijolė
Atsakyti
Elena
Monika
Atsakyti
Daiva Dubakienė
Atsakyti
Regina Zoniene
Martynas
Stanislava
Liucija Lucy
Ieva Telksnienė
Atsakyti
Danutė
Atsakyti
Kepėja
Atsakyti
danute
Atsakyti
Gražina
Atsakyti
Vilija
Atsakyti