riešutų sviestas: 0,5 stiklinės (naudotas kokosinis žemės riešutų "Sviestas sviestuotas")
miltai: 3 šaukštų (nautoti avižiniai)
obuolių tyrė: 2-3 šaukštų (arba obuolių košė)
cukrus: 3 šaukštų (jeigu tyrė nesaldinta)
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
kepimo milteliai: 0,75 arbatinio šaukštelio
druska: žiupsnio (jeigu riešutų sviestas nėra sūdytas)
juodas šokolado skiltelės: 3 (supjaustytos į mažus gabaliukus; arba pagal skonį; galima keisti razinomis)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet riešutų sviestą gerai sumaišome su obuolių tyre bei cukrumi. Suberiame miltus, po to kepimo miltelius bei gerai viską išmaišome. Paskui įmaišome šokolado gabaliukus (tikriausiai teks tai padaryti rankomis). Neišsigąstame, jeigu tešla pasirodys labai riebi – patys sausainiai tikrai neatrodys tokie riebūs. Mūsų spėjimu, sumaišius riešutų sviestą su obuolių tyre bei cukrumi, jo riebalai kažkodėl išsiskiria į išorę, ir tai sukuria tokį riebumo įspūdį.
3. Tada rankomis suformuojame nedidelius kamuoliukus bei dedame juos ant kepimo skardos. Dėl viso pikto paliekame tarp jų šiokius tokius tarpus, kad kepdami jie nesuliptų. Šakute priplojame bei kepame maždaug 8 minutes arba kol namuose pasklis gardus kvapas, o sausainių kraštai pradės dailiai ruduoti. Lieka tik skanauti ir lepintis!
4. Pastebėjimas: Iškepę sausainiai gali pasirodyti dar šiek tiek minkštoki, bet vėsdami jie šiek tiek sukietėja.
5. Rekomendacija: Labai gardu valgyti su karšta kakava arba šaltu sojų pienu.
Atsiliepimai