1. Iš pradžių gerai įkaitintoje keptuvėje maišydamos maždaug 1-2 minutes pakepame sezamo sėklas. Kai jau šiek tiek apskrus, išimame iš keptuvės. Tuomet į keptuvę pilame aliejų, dedame česnakus, imbierą, prieskonius ir čili bei maišydamos kepame maždaug 1-2 minutes, kol pasklis prieskonių kvapas.
2. Tada sudedame vištienos gabaliukus bei maišydamos pakepame, kol nebeliks rausvos spalvos mėsos plotų. Suberiame moliūgą bei dar porą minučių pakepame. Supilame kokosų pieną bei sultinį.
3. Kai jau troškinys užvirs, sumažiname ugnį bei uždengusios troškiname maždaug 10 minučių. Po to atidengiame bei dar patroškiname, kol moliūgas suminkštės, o padažas sutirštės. Pagardiname druska bei patiekiame užbarsčiusios sezamo sėklų. Mėgaujamės!
4. Pastebėjimas: Man pačiai padažas šį kartą niekaip nenorėjo sutirštėti, beverdant moliūgas pavirto į košę, todėl skubėdama patiekti vakarienę, į padažą įdėjau vieną šaukštą ryžių miltų. Reikėjo tą padaryti gal kiek ankščiau arba tiesiog moliūgą pjaustyti daug stambiau.
5. Pastebėjimas: Kad nepadauginti prieskonių, dėkite nubrauktus arbatinius šaukštelius, o ne pilnutėlius.
6. Rekomendacija: Daugiau vištienos troškinių receptų rasite: Vištienos troškiniai.
Atsakinėjama į Komentarą